donderdag, november 24, 2005

Bank moet schade professional vergoeden

Dit soort verhalen, is goed voor mijn gevoel, dat ik niet de enige ben die superdom was/ben.

Belegger heeft bijna € 1.702.000 over de balk gegooid en krijgt nu € 1.191.000,-= vergoed:

Een professionele optiehandelaar die op 32-jarige leeftijd is opgehouden met werken - maar daarna zijn hele vermogen er doorheen gejaagd heeft met risicovolle beleggingen - moet door zijn bank voor een groot deel schadeloos worden gesteld.

Dit heeft naar nu pas blijkt de klachtencommissie van het Dutch Securities Institute (DSI) bepaald in een geanonimiseerd bindend advies van 9 augustus.
De veroordeelde bank heeft geen gebruik gemaakt van de inmiddels gepasseerde mogelijkheid om tegen deze uitspraak beroep aan te tekenen.
Bank draait op voor schade marketmaker van 24 november 2005

De zaak was bij DSI aangespannen door de particuliere belegger. Die had in zijn carrière als optiehandelaar, marketmaker en partner bij een van de grote marketmakerbedrijven van Nederland een vermogen vergaard van euro 1.702.000. Dit kapitaal zonderde hij af in een besloten vennootschap. Voor de rest van zijn leven wilde hij in zijn inkomen voorzien met
beleggingsopbrengsten van de bv.

Nalatigheid
De klagende belegger negeerde een door zijn bank opgesteld beleggingsvoorstel. Hij gaf de bank daarentegen zelf uitgekozen beleggingsorders, die 99,9% van het kapitaal wegspoelden.

Hoewel DSI oordeelt dat de belegger veel blaam treft, heet de bank ook 'nalatig' te zijn geweest door de belegger onvoldoende te waarschuwen. Daarom moet de bank de belegger 30% van zijn startkapitaal vergoeden. Dat is euro 511.000. 'Een heel opmerkelijke uitspraak', zegt DSI-kenner Tom Loonen desgevraagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.