zondag, januari 29, 2006

Keuken


Ik ben er uit........

Eerst overwoog ik aanpassingen van mijn keuken door o.a. zelf te schilderen, verreweg de goedkoopste oplossing,

Daarna kwam de keukenspecialist bij mij thuis langs en alleen al de aanpassingen zonder nieuwe apparatuur kwam op € 5.000

Daarna ging ik naar Ikea, met fijne mensen als personeel, leuke keukens, leuke prijzen. Drie keer ben ik daar geweest. Telkens weer iets opmeten thuis, fotocamera mee voor details van luchtverversingskanaal, noem maar op. Afgelopen vrijdag was het nog niet helemaal goed en moest ik weer thuis opmeten. De totale kosten inclusief montage ook € 5.000,=
Ondanks dat vind ik nog steeds Ikea een prettige zaak.

Afgelopen vrijdagnacht ben ik in Wateringen geweest voor een keuken bij de Keukenconcurrent voor de helft van de prijs.

Die vrijdagnacht om 02.00 uur, bleek dat de winkel op last van de politie dicht moest. Ze hadden geen vergunning om open te blijven.

Zaterdagmorgen om half 9 was ik er weer. Ik vertelde de verkoper over de offerte van Ikea een offerte had gekregen voor € 5.000 inclusief montage.

Ik vroeg me af of hij ook zoiets voor me kon regelen voor dezelfde prijs. Na even nadenken bleek dat hij dat voor mij kon doen, al benadrukte hij dat de kwaliteit van hun keukens veel beter waren....

Het kan best allemaal. Twee uur later werd de deal gesloten € 6.000 voor de 6 meter grote U-vormige keuken, inclusief montage en inclusief apparatuur.

Ik geloof best dat de kwaliteit beter is, maar Ikea is een zaak die beter bij mij past.

Gisteravond kwamen we tot de conclusie dat de man de keuken niet juist heeft getekend, dat ik toch beter nog een kleine wijziging kan laten doorvoeren.
De offerte nauwelijks leesbaar is.

Nadat de verkoper met de manager had gesproken, kwam hij terug met een grijns op zijn gezicht. Ik begreep dat de provisie naar zijn zin was, dus heb ik al met al toch teveel betaald?

Hoe komt de keuken er uit te zien? Beukenhouten aanzicht (MDF materiaal) met "kersenhouten"aanrechtblad, twee spoelbakken, veel kastjes, oven, vriezer, nieuwe koelkast, gaspitten. Dit is de tweede keuken die ik koop en het valt me weer op dat er nauwelijks aandacht aan de kwaliteit van de apparatuur wordt besteed. Alleen de manager kon me vertellen hoe de sterkte was van de gaspitten.

Nadat ik getekend heb voor de offerte, zei de verkoper, dat de prijs voor chiffons niet was inbegrepen, de huidige keuken er al uit moet zijn. Geen garantie voor het herplaatsen van bestaande apparatuur.

Ik krijg een nieuwe keuken, maar ik ben er nog niet blij mee. De hoeveelheid werk. Bij Ikea zou ik laden krijgen, nu heb ik kastjes. Misschien is het ook de schok van de grote prijs, de verkoper. Ik weet het niet, ik sta er nog niet achter.

7 opmerkingen:

 1. Je hebt als consument het recht de koop ongedaan te maken; ik geloof binnen 30 dagen. Als je er geen goed gevoel bij hebt, zou ik (voorlopig?) van de koop afzien.
  Van iemand die bij een keukenzaak werkt weet ik dat de prijzen/offertes vaak heel ondoorzichtig zijn en dat de consument nogal eens misleid wordt. Omdat je nooit precies weet wat een kastje, lade of deurtje per stuk kost, is het voor de verkopers heel gemakkelijk eerst de korting bij het totaalbdrag op te zetten voordat ze jou deze korting met 'een gul gebaar' geven.
  Bij Ikea weet je volgens mij precies waar je aan toe bent omdat alle prijzen van tevoren vastliggen. Ik heb zelf geen ervaring met het kopen van een nieuwe keuken maar mijn zus heeft een Ikea-keuken en is er erg tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. als je verstandig ben en goed naar denk is het niks bespaar je geld en gaat naar ikea prima kwalitijd
  groetjes Heleen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je er geen goed gevoel over hebt, zou ik de koop ongedaan laten maken, zo snel mogelijk, want er zit wel een termijn aan.

  Ikea keukens zijn van prima kwaliteit en je weet dat je qua prijs niet wordt genept, die prijzen staan al vast, je kan het per onderdeel nakijken.

  Veel succes in ieder geval met je nieuwe keuken, waar je hem ook vandaan haalt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij twijfel niet inhalen.

  Koop ongedaan maken dus. Is een offerte overigens niet vrijblijvend???

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjee als je nu al slapeloze nachten hebt wat wordt het dan niet als je straks een keuken heb staan die niet aan je wensen voldoet!
  Dus ongedaan maken die verkoop en rustig verder kijken tot je wel een keuken naar je wens ziet!
  Succes!

  groetjes Irene
  Http://consuminder.web-log.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het kan gelukkig op verschillende manieren heel goedkoop. Dank voor telkens weer je goede tips!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.