dinsdag, november 28, 2006

Sinterklaascadeau

De Open Universiteit komt op de dag van Sinterklaas met een cadeau. Drie volledige cursussen die je zonder begeleiding, docent kunt volgen. Je hoeft je er ook niet voor in te schrijven.

De eerste cursussen programmeren, duurzame ontwikkeling en rechten met een studielast van rond de 25 uur zijn onderdeel van een universitaire sturdie. Wie ze wil afsluiten met een toets, moet betalen.

Binnen een half jaar volgen nog dertien andere cursussen op het net

Als het aan de Open Universiteit ligt komt al het cursusmateriaal op het internet. De overheid zou hieraan 12 miljoen euro moeten bijdragen. Dat doet de overheid niet, de bijdrage is een half miljoen euro voor dit experiment.
Als de Open Universiteit 500 mensen weet te bewegen om echt te gaan studeren nadat ze een snuffelstudie hebben gedaan, dan is het experiment geslaagd.

Wereldwijde uitwisseling van gratis studiemateriaal komt mogelijk over een jaar al op de markt. Dit studiemateriaal van de Europese vereniging van open universiteiten wordt vertaald. Zo zullen bijvoorbeeld cursussen uit Spanje in het Nederlands, uit Italië in het Turks, etc. Allemaal gratis.

Nu is er nooit meer een excuus om niet te studeren.

Zelf heb ik vaak boeken bij de Slegte gekocht, boeken uit de bibliotheek om websites te maken. Allerhande boeken om te lezen. Het hoeft niet allemaal moeilijk te zijn. Geschiedenisboeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.