donderdag, januari 04, 2007

Appeltaart


Voor mijn binnenkort te vieren verjaardag, kocht ik altijd met een collega ongeveer 40 gebakjes.
Deze collega, die ongeveer op dezelfde datum als ik jarig is, is door de reorganisatie elders gaan werken.

Van een zus heb ik het recept gekregen van een heerlijke appeltaart. Deze appeltaart is goed voor 24 grote stukken en simpel te maken.
Deze appeltaart is luchtig, door het gebruik van havermout en de klein gesneden appels.

Deze week heb ik alvast voorgebakken en de 1/3e hiervan voorgegeten.
Het vooreten heb ik niet geheel alleen gedaan. Het recept heb ik al per e-mail doorgestuurd.
De rest staat in de diepvries. Jammer vind ik de diepvriesactie, omdat naar mijn mening er niets boven de kwaliteit van verse appeltaart gaat.

Recept appeltaart voor 24 stuks

Oven 150 graden Plaats middenin Duur ongeveer 1 uur Bakplaat van 30 bij 40 cm.

Harde korst:
Door elkaar mengen:
500 gr. Zelfrijzend bakmeel,
250 gr. Havermout
500 gr. Lichtbruine basterd,
twee theelepels zout.

Dan 400 gram margarine of boter smelten en dat met 1 ei door het droge mengsel roeren.

Appel en rozijnenmengsel:
1,75 kg. Appels in stukjes of grof raspen, vermengen met 100 gr. Rozijnen, drie eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel.
De appelstukjes hebben dezelfde grootte als gesnipperde ui. Ik heb de appels met de hakmolen klein gemaakt.

Samenvoegen van deeg en appelmengsel:
Deegmengsel op bakplaat verdelen (glad maken) daarop het appelmengsel en bakken maar.

Prijs: € 6,45 totaal, € 0,27 per stuk.
€ 0,57 Basterdsuiker bij Bas van der Heiden
€ 2,00 Goudreinetten op de markt
€ 0,40 Havermout 500 gram bij Bas van der Heiden
€ 0,72 pakje roomboter Lidl
€ 0,72 2e pakje roomboter
€ 1,50 kaneel los, gekocht bij de molen
€ 0,19 Kilo bloem bij de Lidl of Aldi
€ 0,35 10 zakjes bakpoeder van de Lidl

Werk
Werkzaamheden: Appels schillen, klein snijden, alles bij elkaar mengen, feestelijk uitserveren kost een uur per bakblik. Ik heb twee bakblikken nodig. De tijd in de oven en de kosten voor energie, bakpapier en aluminiumfolie heb ik niet berekend.


Verdiend € 18,50 per uur
De kosten van gebak, krentenbollen, saucijzenbroodjes van de bakker zou voor mij komen op € 52,00.
Mijn kosten zijn: € 15,00.
€ 52,00 min € 15,00 is € 37,00. Dat is een uurloon van € 18,50 en dat is leuk verdiend.

2 opmerkingen:

  1. Geweldig om te lezen dat ik niet de enige ben die berekend wat je verdienste per uur is als je zelf dingen maakt.

    Wat kun je dan content zijn he?

    Gr. Dalanjo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Dalanjo, ja dat is leuk om te berekenen. De prijzen zijn sinds 2007 enorm gestegen.

    BeantwoordenVerwijderen