zaterdag, januari 27, 2007

Standaard boodschappenpakket iets duurder

De Telegraaf, heeft een standaard boodschappenpakket samengesteld en de prijzen hiervan genoteerd in de volgende winkels:

Albert Heijn, Aldi, Bas van der Heijden, Edah en Lidl.


De laatste keer dat dit gebeurde was een half jaar geleden.

De producten die hierin zitten zijn:
Krop Ijsbergsla, Ananasschijven, Blikje bier, Cola, Appelsap, Koffie, Verse halfvolle melk, Verse Vanille vla, Belegen kaas, Pindakaas, Rol beschuit, Spaghetti, Verse Lasagne, Scharreleieren,
Handzeep met pompje.

De totaalprijs van dit pakket kostte bij de Lidl € 15,85, een cent meer dan bij Bas van der Heijden en € 1,51 duurder dan juli vorig jaar.
Bij Albert Heijn werd € 16,12 afgerekend = € 1,15 meer dan een halfjaar geleden), bij de Edah € 17,35 (€ 2,15 duurder) en bij Alldi € 17,41 (€ 3,04 meer, mede door een groot verschil in belegen kaas.)

Aldi komt als duurste winkel uit de bus. De vorige keer kwam deze prijsvechter als nummer drie uit de bus. De reden hiervoor is dat de belegen kaas niet meer als stuk, maar als plakjes verkrijgbaar is.

Wanneer de seizoensgebonden ijsbergsla en de verse lasagne buiten beschouwing wordt gehouden, is Bas van der Heijden de goedkoopste met € 11,96 gevolgd door Albert Heijn met € 11,74, Lidl met € 11,97, Edah met € 12,07 en Aldi met € 13,32.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.