zaterdag, februari 10, 2007

Vrouwen hebben vaker geldgeheimen dan mannen

Liegen over de prijs van een aankoop, geld achter houden of een uitgave stiekem doen. Vrouwen hebben vaker dit soort geheimen over geld dan mannen. Dit blijkt uit het Geld en Relatie onderzoek van het NIBUD. Eén op de drie vrouwen van de 1400 respondenten zegt een geldgeheim te hebben. Dit tegen 16% van de mannen. Ook zegt 12% van de vrouwen een spaarpotje te hebben waar de partner niets van weet. Van de mannen zegt 7% zo’n geheim potje geld te bezitten.

60% ruziet over geld, weinig stellen maken geldafspraken
Ook blijkt uit het onderzoek dat er meer ruzie over geld wordt gemaakt dan over het huishouden of de kinderen. Drie van de vijf stellen (60%) ruziën over geld. De meeste ruzies gaan over het bestedingspatroon van de vrouw.
Ruzie over geld kan worden voorkomen door over geld te praten en afspraken te maken, maar dit wordt weinig gedaan. NIBUD vindt het opvallend dat de helft van de stellen geen afspraken heeft gemaakt over geldzaken toen ze gingen samenwonen.

Special Partners en geldzaken
In een special op deze site gaat het NIBUD dieper in op het onderwerp Partners en geldzaken. Zo geven we tips hoe stellen hun gezamenlijke administratie goed kunnen inrichten. Ook helpen we het gesprek over geld op gang te brengen, o.a. door het sturen van een e-card. Heeft u een geldgeheim? Dat kunt u in de special kwijt...

Naar de special Partners en geldzaken

Lees het gehele persbericht over het Geld en relatie onderzoek of download het rapport.

1 opmerking:

  1. nu dit is de eerste keer dat ik hier komt vind het leerzaame stukjes, nu ik spaar ook stiekkum
    van mei tot mei heb een dichte spaar pot flessen geld en wat over is in de week en 10euro gaat er zo in dus zo zie je maar
    straks weer lekker met vacantie
    EEFJe

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.