maandag, maart 12, 2007

Zielig?

Begin dit jaar viel de straatprijs van de Postcodeloterij van 13,9 miljoen euro in de Hoogstraat te Heusden. Dit bedrag werd verdeeld onder acht mensen die in het bezit waren van een lot.
Leuk voor die mensen, ook leuk voor dat ene echtpaar die nog net op tijd voor de eerste keer een lot hadden gekocht, omdat zij op tijd het vermoeden hadden, dat de hoofdprijs in hun plaats zou vallen.

Minder leuk voor deze vrouw, die ook in de Hoogstraat in Heusden woont. Zij claimt voor de rechtbank dat ze psychische schade heeft geleden doordat ze buiten de prijzen viel, omdat ze geen loten had gekocht.

Volgens de Postcodeloterij staat in de dagvaarding dat de vrouw bewust niet deelnam aan de loterij. "Bewust niet deelnemen, betekent dat mevrouw de ins en outs van de Postcode Loterij kende," aldus de kansspelorganisatie.

Op 7 mei doet de rechtbank in Amsterdam uitspraak.

2 opmerkingen:

  1. 't Moet toch niet gekker worden...
    Ik vind het absurd dat er überhaupt een rechtszaak van is gekomen. Me dunkt dat de rechterlijke macht z'n tijd en geld wel anders kan gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, er is al meer te doen geweest over de postcodeloterij: het verwijt was toen, dat mensen min of meer worden gedwongen om een lot te kopen, omdat zij anders niet in de prijzen vallen, terwijl de rest van de straat wel prijs heeft... Ik denk zomaar, dat die vrouw daarom op dit idee gekomen is.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.