maandag, december 10, 2007

Gratis cursus basisbeginselen christelijk geloof


In "De Pers" van vandaag een artikel over de steeds populairder wordende Alpha cursus, waar in Jip-en- Janneketaal wordt uitgelegd wat het christendom precies inhoudt, is mateloos populair.

De cursus voor een groep van een man of vijftien duurt tien avonden en een weekend en wordt door vrijwel overal door alle kerken gegeven. Elke avond begint met een maaltijd, gevolgd door een presentatie en discussies in kleine groepjes. En dat alles geheel gratis.

Het idee komt overgewaaid uit Engeland en nu zijn er al 1100 plekken waar de cursus wordt gegeven. 140.000 Mensen namen deel aan dit ‘proefabonnement op het geloof’. ’ Hoeveel procent van de cursisten daadwerkelijk tot geloof komt weet Bakker niet. ‘Daar zijn geen cijfers over.’

Alle vragen kunnen tijdens de cursus gesteld worden. De vraag die mij vaak bezighoudt of Jezus werkelijk Gods zoon is of dit verwijst naar de Grieks mythologische verhalen.

3 opmerkingen:

 1. lijk te zijn heb ik deze cursus al een jaar of heel veel geleden gedaan en heb er ontzettend leuke contacten aan over gehouden.
  Als afsluiting zijn we een weekend naar Middelburg geweest.
  En ja, natuurlijk hebben we er allemaal ook nog wat van opgestoken.
  Een ware aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. positiviteit.punt.nldinsdag, 11 december, 2007

  Wauw. Die Alphacursussen worden al minstens zes jaar gegeven en zijn vanaf het begin af aan al erg populair geweest. Beetje laat dus van Pers om het ineens in de krant te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Heb ik gehoord, dat je veel contacten maakt.
  @Positieviteit: Juist dat een krant als De Pers het noemt, is bijzonder. Het is een algemene krant. Zou dit bericht de Telegraaf halen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.