woensdag, december 12, 2007

Onvermijdelijke kerstkaarten


Ook al wacht ik heel lang met het versturen, ik ontkom er niet aan. De kaarten hopen zich op: verre familieleden, vrienden die ik regelmatig zie en overigen.

De gedachte om een originele kerstkaart te maken krijg ik te laat, op het moment dat de post de eerste kaarten bezorgt. De stapel overgebleven kerstkaarten van vorig jaar brengt uitkomst. Deze vond ik vorig jaar nog goed genoeg en bestem deze voor de minder belangrijke adressen.

Vervolgens koop ik kaarten die ik nu leuk vind en stuur de rest een kaart. Al vind ik het zot, om mensen die ik pas nog sprak een kaart te sturen, ik ontvang ze en ja, dan wil ik natuurlijk ook aardig zijn en stuur netjes een kaart terug.

Verbaasd en een beetje geërgerd ben ik door het jaarlijkse kaartje van
ex-buren die al meer dan twaalf jaar verhuisd zijn. We spreken elkaar nooit meer. Ik weet hun ‘nieuwe’ adres niet en ze staan niet meer in het telefoonboek. Waarom sturen ze toch ieder jaar een kaartje?

5 opmerkingen:

 1. Schuldenvrij levenwoensdag, 12 december, 2007

  Ik heb ze maandag allemaal de deur uit gedaan, lekker in het weekend allemaal klaar gemaakt. Dus daar ben ik weer vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op mijn werk begint nu ook iedereen kerstkaartjes rond te delen. Allerlei collega's leggen kaartjes op mijn bureau of in mijn postvak. Ik heb het gevoel dat ik nauwelijks achter kan blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Kan ik me voorstellen. Raar eigenlijk, collega's op het werk kaartjes geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maak altijd mijn kerstkaarten zelf, leuk een beetje knutselen. Maar ik denk dat ik ze dit jaar online verstuur. Gewoon een leuke foto bewerken, alle adressen uploaden en dan hopla, allemaal in een keer een kerstkaart versturen!

  Wat jullie dit jaar ook doen, succes en veel plezier ermee

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.