maandag, februari 25, 2008

Gegeten in Michelinster restaurant

Afgelopen zaterdag aten we in het Michelin ster restaurant. Volgens AZ, een man die ik nu 15 jaar ken en destijds geholpen heb, zodat hij aan de TU in Delft kon studeren.

Negen maanden heeft hij gratis bij me op een kamer gewoond. Het was mooi bedacht door omstanders, maar na een paar maanden bleek toch dat wij beiden niet van steen waren. Een geweldige tijd volgde, maar ook een met spanningen.

Een relatie met iemand die veel jonger en bovendien afhankelijk, is niet handig. Hij verhuisde naar een kamer bij een echtpaar die hem geweldig hebben gesteund.

De vriendschap bleef, zij het meer stiekem. Een paar jaar later studeerde hij af. Bij het afstuderen was het absoluut niet meer stiekem. Onze vriendschap heeft tien jaar geduurd.

Hij heeft me de spanningen uit de beginperiode altijd verweten. Nu na 15 jaar is hij ook tot het inzicht gekomen dat hij veel aan me te danken heeft en dat ik een goede vriendin ben/was.

Zo volgde de uitnodiging in het Michelin Ster restaurant in Rotterdam. Zaterdag was het zover, en ik moet zeggen hat was heerlijk. Prima wijn, vijf gangen diner, tussen-hapjes.

Om half tien 's avonds zien we opeens Jörgen Raymann met vrouw binnenkomen. Verrassend, want is dat niet het tijdstip waarop zijn tv programma "Raymann is laat" op tv komt? Het maakt niet uit, na iedere gang verdwenen ze met sigaretten om de nicotinebehoeft te stillen.

2 opmerkingen:

 1. Als het eten in dit restaurant vergelijkt met je eigen thuisgemaakte eten of eten in een ander, goedkoper restaurant, vond je het dan het geld waard?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Zuinigsaan, Dit eten is onvergelijkbaar met eten thuis. Pompoensoep, in een groot sapglas op een vierhoekig bord, naast het glas een vis in gelei met nog vijf ingredienten.

  Zodra er iets op tafel verscheen, zei men van wat het gemaakt was. Als je hoorde hoeveel dingen er in dat eenhaps hapje zaten.

  In een van de gangen was kreeft het was gezegd. Komt het op tafel, zie je een lang reepje kreeft. 2 keer blazen en het is van je bord af.
  De truc met dit eten is, dat het ontzettend geraffineerd is. Het gaat om de kwaliteit en niet om de kwantiteit.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.