vrijdag, februari 29, 2008

Ik heb geld zat

Tijdens een etentje bij vrienden in de dure componistenbuurt Hillegersberg in Rotterdam, ging het over iets, wat weet ik niet eens meer precies, maar ik zei, oh, "maakt niet uit, 'k heb geld zat".

Het was uiteraard een opmerking die nergens op sloeg. Ik heb geen geld zat, tenminste, ik heb voldoende geld om redelijk mee te komen in de maatschappij, maar die schuld van 80.000 euro, daar spreek ik met niemand over, nooit gedaan ook. Ik heb wel eens een tipje van de sluier laten opgelicht tegenover mijn zeilmaat, of een wandelmaat, maar tegen anderen en mijn familie heb ik hier nooit over gesproken.

Na deze klakkeloze, onnadenkende opmerking sprak de relativerende gastheer over de prijzen van kleding in een nieuwe rustige winkel in deze Rotterdamse wijk.

In de etalage was te zien:
Colbertje 500 euro
Overhemd 150 euro.
De spijkerbroek met vlekken en een rode verfstreep kostte 400 euro!!!!

Volgens mij houd je zelfs als miljonair zo ook geen geld over en word je een consuminderende miljonair.

2 opmerkingen:

  1. Dat zijn toch ook giga-prijzen! In de zaterdagbijlage van de Volkskrant stonden tassen, waar iets meer in past dan een A4-tje. De duurste was €1600,-. Het grappige was dat ik de 2 goedkoopste het leukste vond.
    Ik heb over mijn Dexia debacle (geschatte strop: zeker 10.000 euro)ook nooit wat gezegd tegen familie of vrienden. Ik ben op de een of andere manier bang dat mensen zullen zeggen: hoe kon je ook zo ongelooflijk stom zijn!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe herkenbaar ik had er een via de Dujisenberg regeling bijna 5000 euro.
    Nu loopt er nog een die totaal 10 jaar loopt. Ik weet niet hoeveel jaar er nog komen, maar het is veel. Een maandelijks blok aan het been.

    BeantwoordenVerwijderen