maandag, maart 03, 2008

Foute vakantiebeslissing genomen

Die advertentie van een luchtvaartmaatschappij voor een ticket naar Milaan met een Vespa als extra lokkertje. Het leek me wel wat.

Surfend over het internet zag ik dat er wel mogelijkheden waren om een scooter te huren in Milaan. Ik boekte bij Transavia een ticket naar Milaan. Ik zag dat er al hotelkamers waren voor 32 euro, dus ok.

Toen werd het koud en glad in Nederland. Ik keek nog eens naar de hoogten in Milaan vanaf 1200 meter. Pasen viel toch wel erg vroeg dit jaar. Stel je voor dat ik het daar koud op de scooter heb en stel nou eens dat het ook nog eens glad is. Geen goed idee.

Pratend met ex-vriend R leek me Sicilië beter. Warmer, wat rustiger.
Alleen Transavia vliegt in maart nog niet op Sicilië. In alle andere oorden van Italië ben ik al geweest. Ticket overgeboekt naar Napels, ook dicht bij Sicilië..... Met de boot 272 km en met de auto 485 km. Maar een auto wil ik niet huren. De boot vaart alleen 's nachts en kost ook nog eens ruim 200 euro per keer.

Het lukt me niet om in Napels een scooter te huren, niet via het internet, niet via het Italiaans verkeersbureau, niet via een gespecialiseerd Italiaans reisbureau. Scooter huren is onmogelijk, het enige dat lukt is een auto huren.

Kosten van overnachtingen in de buurt van Napels zijn hoog. Napels is geen stad voor watjes.

Nu heb ik echt zoiets van wat moet ik nu toch eigenlijk doen. Wat een gedoe. Iedereen wijst me op het gevaarlijke rijden in Napels. Ik vraag me af of Napels gevaarlijker is dan rijden in Milaan enz. Daar heb ik al auto gereden.

Mijn budget voor een weekje vakantie loopt op deze manier de spuigaten uit. Ik baal als een stekker. Is er nu echt geen scooter te huur in de buurt van Napels?

2 opmerkingen:

  1. Heb je al een hotel in Napels? Vaak kun je via, of in het hotel een auto of een scooter huren. Of dat in Napels ook zo is weet ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Hotel, ja ben er achter gekomen dat er een hele goede bed and breakfast site is, toch weer overnachten voor 25 euro hoop ik.

    Ik zal binnenkort een beslissing moeten nemen.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.