zaterdag, mei 24, 2008

Lekker en toch voordelig ijs

Afgelopen week heb ik twee keer een ijsje gekocht. Een ijsje van 1,50 bij de ijssalon en een kleine milkshake van 1,40 bij Bram Ladage, de patat en ijstent.

Dan begint het consuminderen weer te kriebelen en ik denk: dit is te duur.

Bij Bas van der Heiden zocht ik het goedkoopste vanille roomijs van 55 cent voor een liter en een pot kersen op siroop van 89 cent. Samen 1,44.

De kersen op siroop mik ik in een steelpan en pak een blad gelatine knip dit door de helft, sla het weken van de gelatine over en voeg het direct toe.
Ik zie de aangebroken fles wijn staan en voeg een scheut wijn erbij.
Alles bij elkaar verwarmen. Tijdje wachten en dan is het goed dik.

Alle andere mensen pakken wat maïzena. Ik heb dat niet in huis.

Het eindresultaat is ruim een liter ijs dat goed geserveerd kan worden, ook aan gasten.

Zelfbeheersing is niet mijn grootste eigenschap. Het is op.

Dit ijs is voordelig en goed genoeg, maar haalt het niet bij de kwaliteit van mijn zelfgemaakte ijs, dat ongeveer 2 euro kost voor een liter, maar dan heb je ook wat.

5 opmerkingen:

  1. Die ijssalon Opnieuw Beginnen..... dat was die toch wel van Beaart...???? Als wij op bezoek zijn bij mijn ouders of broer dan gaan we er echt altijd langs.... mmmmmm.... dat heerlijke schepijs het liefst met een dikke dot slagroom....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Ellen, foei slagroom.
    50% van de mensen is iets te dik.

    Beaart ken ik niet. Las in het FD dat er nog ruimte is voor 800 extra ijssalons in Nederland. Goede opbrengst en de ijsslaons openen nu eerder in het seizoen. Het hele jaar door wordt nu ijs gegeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beaart heeft zijn ijssalon aan de Julianalaan. Mijn partner ging er iedere dag heen om een ijsje te halen...... zeer tegen mijn wens in, want hij heeft ook neiging tot corpulentie.

    http://www.iens.nl/restaurantsVan/Rotterdam/restaurant.htms?r=4383

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En nu wordt ik dan toch wel benieuwd naar hoe je dat ijs dan zelf maakt...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Theo, ik ben geen keukenprinses. Ijs dat ik maak, haal ik van het internet.
    Ik had het zelf gemaakte ijs al een keer eerder beschreven. Zuivere luigiheid, dat ik de link daar naar toe er niet bij had geplaatst.

    BeantwoordenVerwijderen