maandag, juni 02, 2008

Aardbeien!!

De eerste aardbeien plukte ik vandaag. Vorig jaar was dat al op 23 mei, toen hadden we dat warme voorjaar en de rest van het jaar was het gewoon Kwalitatief Uitermate Teleurstellend Nat Weer.

Deze langzaam gegroeide aardbeien zijn lekker zoet. Ik eet ze zonder suiker en dat kan ook makkelijk

Binnenkort maak ik mijn aardbeienijs weer. Dit zelfgemaakte ijs is van uitstekende kwaliteit.

Room van de Aldi 0,39 cent, water, minimaal 3 eierdooiers, Natrena zoetstof, of druivensuiker, veel aardbeien.

De ijsmachine 18 uur van tevoren in de vriezer zetten.

De aardbeien wassen en pureren, de eierdooiers zorgen voor de zachtheid van het ijs. Beslist geen eiwit toevoegen, zoveel zoetstof of druivensuiker als je zelf wilt. Deze spullen goed roeren. Vooraf een halfuurtje in de vriezer.

Hierna de ingrediënten in de ijsmachine doen en 45 minuten laten draaien. Is het niet ijzig genoeg, dan kan het zijn dat de ijsmachine niet koud genoeg is geweest. Zet de bak, niet de machine, nog een tijdje in de vriezer en draai het dan nog een tijdje.
De huis-tuin-en-keuken-ijsmachines zijn niet hetzelfde als professionele machines. Daarom is het handig om de ingrediënten wat kouder te laten worden in de vriezer.

Eet smakelijk
Natuurlijk kun je ook zoeten met gewone suiker, maar druivensuiker en zoetstof zijn gezonder.

1 opmerking:

  1. Ik heb ook net mijn eerste rijpe aardbei geplukt. Jammie! Ik heb er niet zoveel, 3 potten met naar schatting in totaal ongeveer een pondje aardbeien.

    BeantwoordenVerwijderen