maandag, juni 23, 2008

De beste vakantie is Oerol

Fantastische week vakantie meegemaakt op Oerol.

Oerol bestaat behalve uit muziek op bijvoorbeeld het Groene strand, en terrein Westerkeijn, "gratis" straattheater, ook uit bonnefooi kunstzinnige uitingen die je betaalt met een bon uit het bonnefooi-bonnen-boekje en de gewone theater-muziek voorstellingen. Café Hessel kan ook altijd op een bezoekje rekenen.

Een studerende nicht, met twee vriendinnen deden een dagje Oerol en ze vonden het tegenvallen en duur. Alleen het fietsen vond ze leuk.

Oerol is commerciëler geworden en dat werkt. Had het kerkje in Midsland vroeger iedere dag een andere muziek- of theaterstuk, nu niet. Vroeger was het gratis, met het verzoek om een bijdrage, nu betaal je 9 euro. Vroeger was het kerkje niet vol te krijgen, nu was het vol.

Het dichtende stel kon je vroeger langs gaan voor een stukje muziek en wat gedichten. De donatie was enkele guldens/euro's. Nu is het 9 euro voor 50 minuten gedichten in een duinpan. Twee keer per dag een voorstelling.

We fietsten constant van de ene kant naar de andere kant eiland. Midden in de nacht terug fietsen over de onverlichte bospaden, of langs de bijna 15 km lange hoofdweg, die al slecht voorzien zijn van lantaarnpalen, waar ook diverse lantaarnpalen kapot zijn. Logisch ook, dat twee fietsers midden in de nacht op deze Hoofdweg te hard tegen elkaar botsten en erbij gingen liggen. Gelukkig liep het goed af en was de politie snel ter plekke.

Zeilend kwamen we midden in de nacht aan in Terschelling. De gemiddelde leeftijd was de verkeerde kant van de 40. Over het corvee deed niemand moeilijk. Iedere dag kookten twee mensen de pot voor de 16 gasten en de eigenaren. Altijd wel was de koffie klaar, de afwas gedaan en de wc schoongemaakt.
Tijdens de voetbalwedstrijden keken "we" naar een tijdelijk geplaatste tv, bovenop een krat bier.

Boodschappen:
De duurste supermarkten zijn te vinden op Terschelling. In West is dat de Spar, In Midsland de Coöp, in Formerum Super de Boer.
De prijzen van de Spar drukte zwaar op de scheepskas van 60 euro per persoon. De goedkopere C1000 is verdwenen van Terschelling.

Kaart:
In het plaatsje Kaart nabij Baaiduinen is geen plek voor een supermarkt. Dit plaatsje is slechts 1 straat groot. Het is een officieel dorp, er staat een echt plaatsnamenbord voor!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.