woensdag, juli 02, 2008

Kyoto box voor mensen met een uitkering

Deze blog plaats ik op verzoek van Uitkeringsgerechtigden samen:

Mensen met lagere inkomens wonen hebben net als iedereen ook behoefte aan energiebesparing, maar missen daarvoor vaak de benodigde gelden.

Deze mensen met inkomens tot 120% bijstandsnorm/uitkeringen kunnen zich aanmelden bij Belangen vereniging voor Uitkeringsgerechtigden, en kunnen een Kyoto box bestellen, vol met energiebesparende artikelen, die tot 730 euro per gezin per jaar kan besparen.

Deze Kyoto box kost 142,50 euro (winkelwaarde 224 euro) maar door middel van Groen Micro Krediet betaald worden.

Deze Groen Micro Krediet lening kan gevraagd worden aan bijvoorbeeld de woningbouwcooperatie of de gemeente (bijzondere bijstand), familie en of vrienden.
Terugbetaling geschiedt bij de jaarlijkse energie eindafrekening, wordt er 142, 50 aan de lener terugbetaald en 7,50 naar de BVVU en de Stichting S.O.S. kan de box terug betaald worden. Immers de verwachte besparing is veel groter dan de box, soms wel tot 730 euro per gezin. Wanneer de eindafrekening daar is, betaal je hiermee de box.

Behalve deze directe winst is er ook nog winst te verwachten door vermindering 1.000 kg co2, banen aan schoolverlaters, oudere- en jeugdwerklozen. Positief is de zelfredzaamheid, uit de situatie helpen en toekomstperspectief. Je kunt ook een geld of een Kyoto box doneren aan deze vereniging en zo de medemens helpen. Immers vandaag kun je een goede baan hebben, maar morgen kan dat anders zijn, door ziekte, faillisement, echtscheiding, na een periode WW een uitkering krijgen. Het kan ons allemaal overkomen, daarom ook vind ik dit een prima initiatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.