vrijdag, juli 11, 2008

Recessie

Nu is het echt wereldwijde recessie. Misschien dat er nog positief gesproken wordt om de gemoederen te sussen. Ja, ik weet ook wel dat je dan officieel twee kwartalen achter elkaar negatief het nationaal product gekrompen moet zijn en dat de cijfers van het tweede kwartaal nog niet volledig gepubliceerd zijn, of weet ik wat.

De beurs is vandaag sterk gezakt tot beneden de 400 punten, de olieprijs is meer dan 147 dollar, twee hypotheekbanken met de fraaie namen Fannie Mae en Freddie Mac mogelijk onder de VS overheids-curatele gesteld worden.
Fortis heeft 8 miljard vers kapitaal nodig om gezond te blijven. Fortis heeft geleden onder de kredietcrisis en de te dure overname van ABN-Amro.

Zelfs superbelegger Warren Buffett, de rijkste man ter wereld, heeft dit jaar verlies geleden. Hij dacht begin mei 2008 dat het dieptepunt van de crisis toen al bereikt was. Niet dus.

Wie zou het duurste te koop staande huis in Nederland willen kopen? Het kost € 10.950.000 k.k. en dat is aan netto maandlasten* € 26.984 per maand. Je inkomen moet dan minimaal € 2.631.000,- per jaar bedragen. Misschien iets voor de vertrekkende topman van Fortis? Hij heeft vorig jaar een bonus van 2,5 mln euro ontvangen voor de overname van ABN-Amro.

2 opmerkingen:

  1. Ja ik ben erg benieuwd waar dit zal gaan eindigen!
    Die dollar prijs van olie gaat maar door, en zolang die door gaat word alles dus maar duurder!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje, wat een afgrijselijk oubollig interieur zeg. Ik weet veel mooiere huizen te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.