dinsdag, oktober 07, 2008

Ruim voldoende verzekerd en betaald, nauwelijks uitkering

Een half jaar voor de brand werd een woning met bedrijf aan huis door een taxateur van de verzekeringsmaatschappij getaxeerd voor 160.000 euro
Op grond hiervan werd er verzekerd en de bijbehorende premie betaald.
Na de brand wilde de verzekeraar niet datgene betalen waarvoor getaxeerd was, maar slechts de helft 80.000 euro!

Toen kwam er brand. Ik zou zeggen, dat is gemakkelijk. De eigenaren waren niet schuldig, de brand was ontstaan bij de buren en door te weinig brandweermogelijkheden van de plaatselijke brandweer, brandde alles uit, ook omdat de brandweerkorpsen uit de omliggende gemeenten te laat arriveerden

Anderhalf jaar later is er nog niets uitgekeerd en de eigenaren wonen in een caravan achter de plaats waar destijds hun bedrijf was.

Ze waren verzekerd voor herbouw, maar niet inclusief de fundering. Er is geen aannemer die voor het bedrag dat volgens de verzekeraar voldoende is, het huis kan herbouwen! 
Als de eigenaar van de opstallen dit aan de verzekeraar vertelt, wordt door de verzekeraar beweert dat ze nu groter willen bouwen, dan het was.

Ondanks dat er niets staat, ontvangen ze nog steeds rekeningen voor de energiemeter, de gemeente komt met aanslagen voor bijvoorbeeld rioolrecht. De verzekeraar adviseert dat ze deze rekeningen betalen.
Maar ze zijn het zat, dat zij alles maar mogen betalen en ze na 1,5 jaar nog steeds niet ontvingen, daar waarvoor ze verzekerd waren.
Ze hebben een advocaat in de arm genomen.

Dit artikel las ik in het blad van de Vereniging Eigen Huis, en ik ga binnenkort de kleine letters van de verzekering maar weer eens doorlezen en kijken of bij mij alles goed verzekerd is.

3 opmerkingen:

  1. Tjonge wat een nachtmerrie!
    Blijkbaar kun je geen experts meer vertrouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gedoe! En goed idee, om eens uit te zoeken, hoe alles geregeld is.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.