dinsdag, november 04, 2008

Lydia Tuijnman schreef Het Kliekjeskookboek

Lydia Tuijnman bekend van de tv serie van de Frogers "Effe geen cent te makken" schreef het boek "Lekker koken onder euro 1.50", maar ook het via dit weblog verkrijgbare "Kliekjeskookboek"  Wanneer je dit kookboek per e-mail bij haar bestelt, ontvang je het voor de afbraakprijs van € 4,80 plus verzendkosten via TNT a € 2,20. Bezorgkosten blijven gelijk tot 10 boeken.

De uitgever van Lydia deed het boek in de ramsh. De prijs was € 12,95 en nu dus voor slechts de helft.

Omschrijving
Dit Kliekjeskookboek laat zien hoe makkelijk het is om een heerlijk gerecht te maken van een restje. De kliekjes vormen de hoofdbestanddelen van de 101 recepten in dit boek. Zo kun je een heerlijke ragout maken van vleesresten, een gekruide koek van een restje rijst, een lekker pasteitje van wat overgebleven macaroni en pestokoekjes van een beetje oud brood. Lydia Tuijnman vertelt je ook hoe je paneermeel en croûtons kunt maken en hoe je een restje wijn, kaas en zelfs schilletjes kunt verwerken tot iets smakelijks.

Recensie:
Tips en recepten om de restjes, die toch vaak overblijven na een maaltijd, om te toveren tot een volwaardig en vooral ook smakelijk gerecht. Dat daarbij een enkele keer naar luxe zaken als artisjokken, port en garnalen wordt gegrepen lijkt inconsequent, maar is soms waarschijnlijk onvermijdelijk. De restverwerking gaat overigens heel ver, zelfs van schillen valt nog van alles te creëren! Over het algemeen praktische en bruikbare recepten, waar zowel gezinnen als alleenstaanden veel plezier van kunnen hebben. No nonsense uitgave zonder foto's en verdere franje. Desondanks uitnodigend, dankzij de fleurige buitenkant en de duidelijke, rustige bladspiegel. Register op alfabet en op onderwerp.

Titel: Het Kliekjeskookboek
Auteur: Lydia Tuijnman
Uitgeverij: Spectrum
De prijs was 12,95 plus verzendkosten bij de boekhandel, maar nog steeds verkrijgbaar bij Lydia Tuijnman zelf. U ontvangt het voor slechts € 4,80 plus verzendkosten € 2,20 Bezorgkosten blijven gelijk tot 10 boeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.