vrijdag, november 28, 2008

Oud wethouder leeft als zwerver

Rabella de Faria was tussen 2002 en 2004 wethouder Veiligheid en Volksgezondheid
In 2001 werd ze als directeur-eigenaar van luchtvaartbedrijf Faravia uitgeroepen tot zwarte zakenvrouw van het jaar. 

Nadat ze moest afteden als wethouder kon ze geen werk meer vinden. Een uitkering werd haar geweigerd omdat ze een koophuis bezat.

Een belastingschuld leidde tot haar persoonlijk faillissement en haar huis raakte ze kwijt na de scheiding van haar man. Momenteel woont de oud-wethouder bij vrienden.

2 opmerkingen:

  1. wikipedia:

    Persoonlijke problemen

    In november 2008 schreef de krant Metro dat De Faria na financiële problemen een zwervend bestaan leidde.[1] Dit werd bevestigd door haar voormalige partij, maar vervolgens ontkend door De Faria zelf en het gemeentebestuur van Rotterdam.[2] Na haar aftreden was het haar niet gelukt een nieuwe baan te vinden. De Faria ontving twee jaar wachtgeld. Ze had na deze periode geen recht op een uitkering, omdat ze een koophuis bezat. Nadat bleek dat ze geen belastingen had betaald over haar wachtgeld, werd ze geconfronteerd met een naheffing van 70.000 euro, welke leidde tot haar persoonlijk faillissement. Door een echtscheiding raakte ze in 2008 haar huis kwijt. Volgens de gemeente werd daarop een tijdelijke woning voor haar geregeld en wordt De Faria geholpen bij het zoeken naar een nieuwe baan.[3][4] Na een beroerte verbleef ze in november 2008 enkele weken in het ziekenhuis.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.