donderdag, januari 08, 2009

De parkeergarage in plaats van de fietsenstalling

De auto ga ik weer gebruiken voor won-werk-verkeer. De scooter ga ik na 1 jaar en 6.500 km inruilen, maar nu nog niet.
Zoveel tijd dat ik daar in stak, zoveel tijd, zoveel energie en met nul resultaat.

Ik wil het hier ook graag even hebben over het onzalige plan van de overheid voor een APK op scooters. Ik wil de overheid graag adviseren om een Bovag voor scooters in te stellen.

Het is toch van de zotte dat dat ding niet meer wil rijden. Nadat ik behalve de verkopende Kymco dealer ook nog een andere beter gespecialiseerde zaak heb geraadpleegd, staat het ding stil.

Het zal wel normaal zijn dat een viertakt scooter een paar minuten warm moet draaien, ik wist het niet. Bovendien dienen technische dingen altijd in Jip en Janneke taal verteld worden.
Nu wil de scooter niet eens meer warm draaien, hij wil niets meer, niet starten, niet rijden. Niks, naks nada. Hij stopte, nadat ik hem een paar minuten stationair had laten draaien. Zelfs was hij niet meer met de kickstart aan te krijgen.

Nu met de kou en de gevonden route door kleine Rotterdamse straatjes, doe ik het er voorlopig maar met de auto, en gelukkig waren er nog een paar parkeerabonnementen over, dankzij de grote hoeveelheid personeelswisselingen. Kosten 35 euro per maand.
Dit gaat ten koste van de afschrijving scooter.

Sinds de aanschaf in december 2007 tot 19 december 2008 is de scooter 21 dagen in onderhoud geweest.

3 opmerkingen:

 1. Maar nu de scooter het nog steeds niet wil doen en er al 2 zaken mee bezig zijn geweest, zou het dan geen idee zijn om het via de importeur te proberen? Klachtenbrief/mail eraan wagen dat je zwaar teleurgesteld bent etc, blabla, en dat je verwacht dat de importeur e.e.a. toch wel kan fixen.

  Groetjes,
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Jacqueline, ik heb twee e-mails aan Kymco geschreven.
  Kymco verwijst naar de dealerlijst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klopt ook dat Kymco dat doet. Je hebt immers een overeenkomst met de winkel waar je het ding gekocht hebt.

  Volgens mij sta je zeker in je recht als je er werk van maakt. Tenslotte mag je verwachten dat de scooter het een aantal jaren goed blijft onder normale omstandigheden.

  Bovendien heb je de scooter al een paar keer aangeboden ter reparatie.

  Volgens mij moet degene die jou de scooter verkocht heeft het probleem oplossen en verder ook geen kosten moeten rekenen. Als ik zie wat voor een bedragen je al neergeteld hebt voor onderhoud en reparatie...

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.