donderdag, januari 29, 2009

Mijmeren over hypotheken en geld verdienen

Druk wordt er uitgevoerd om de hypotheekrente een beetje marktconform te maken. Ik weet niet of het lukt, en ik vraag me af welk belang er mee gediend is. 

De banken hebben het moeilijk, dus ik zou zeggen, laat ze lekker verdienen. Maar dan lees ik weer dat de laatste topman die nu bij ING vertrekt een bonus van zijn jaarsalsaris van 1,4 mln mee krijgt plus nog wat gratis gekregen opties en aandelen.

Ik zou zeggen, eerst snijden in de kosten, kijken naar het beter in de markt zetten van je produkten zodat je meer verkoopt. Dit hoeft niet altijd de prijs te zijn, er mag ook geconcurreerd worden op service.

Er valt nog veel te verbeteren in de verkoop van hypotheken. Behalve op rente werd er ook verdiend op de "beleggingsprodukten" en levensverzekeringen. De hypotheekgever - pariticulier is een melkkoe voor de hypotheeknemer - bank.

Ik ben niet tegen geld verdienen, maar ik vind het niet het belangrijkste. Ik ben verbaasd dat eind 2008 nog steeds miljarden bonussen verstrekt werden aan de beleggingsspecialisten van Wall Street in deze economie!

Ik maak me kwaad over Zimbabwe. De leiders denken maar aan één ding, geld!
De EU roept sancties uit over de leiding van het land en bevriest hun banktegoeden. Geen nood, want pesident Mugabe pakt fors geld uit de bank om een vakantie van hem en zijn vrouw te bekostigen in Maleisië. Gaat vervolgens op bezoek in Rusland en nu koopt Rusland nog meer diamanten in dit land. 

Niet alleen Rusland, maar ook België betrekt diamanten uit Zimbabwe. Dan helpen die sancties ook niets. Vijfduizend inwoners uit het diamantgebied moeten vertrekken, zo bang zijn ze dat iemand anders dan de top een diamant verdient. Uiteraard is er geen onkostenvergoeding voor de bewoners.

Ik zou willen dat Israël de Zimbabwaanse diamantmijnen kapot bombardeerden in plaats van de smokkeltunnels in Gaza. De vrouw van Mugabe is koopziek. Ze kocht in twee uur in Londen vorig jaar voor  £2,1 million .

Israël verkocht waterkanonnen aan Zimbabwe die voor de banken geplaatst zijn, wanneer de rijen te lang worden wanneer de rekeninghouders hun dagelijkse geldrantsoen op komen halen. 

1 opmerking:

  1. Over ING: ik zie dat hoofd van de nieuwe CEO van ING nog voor me. ING is een 'winner' zei die man op het acht uur journaal.

    Hij deed die uitspraak op de dag dat de Nederlandse staat opnieuw moest bijspringen en 7.000 werknemers van diezelfde bank ontslagen werden.

    Op zo'n moment denk ik: niets geleerd, die bank. Voor mij had de oude Postbank al jaren geleden afgedaan (alles via call-centers werkte gewoon niet voor mij), maar ING maakt de ramp compleet.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.