zondag, februari 01, 2009

Slimme leuke nicht

Eén van mijn nog steeds studerende nicht werd vrijdag 25 jaar en dat is wat. Ze woonde tot twee weken terug bovenop de moestuin. We ontmoetten elkaar vorig jaar op Oerol, we kletsen soms wat af en ze is een Hyves vriendin.

Sinds twee weken woont ze samen met haar nieuwe vriend die ze wel kende, maar sinds een paar maanden bevriend mee is. Haar vorige vriendschappen duurde langer en liepen slecht af.
Ze ging naar een psychologe, nam een weekend deel aan een groepsbijeenkomst en ze vond dat ze nu het trucje wel kende.

Nu moet ik zeggen, deze vriend lijkt niet op haar vorige vrienden en heeft meer weg van de omgeving waar ze toch uit voort komt. Hij heeft een bedrijf in dezelfde branche als haar ouders, hij is slim en woont net als zij in hetzelfde dorp.

Ze nodigde me uit voor de middag, maar toen ik op tijd weg wilde gaan, werd er aangedrongen dat ik zou blijven eten en daarna dat ik nog wat langer zou blijven. Het werd bijna negen uur en toen moest ik echt flink bewegen, omdat mijn pas geopereerde benen te weinig beweging kregen.

Ik nam een bosje bloemen en een  Blokker cadeaubon mee. Bij de cadeautjes zag ik een nieuw dik boek liggen  dat ging over onderhandelen met je partner.

Ik herinnerde mij een andere 25-jarig nicht die mij in december het door haar gekochte boek  "Tien tips om samen rijk te worden" van Erica Verdegaal en Adriaan Hiele.  toonde en ik zei tegen haar dat ze nog een cadeau per post ging ontvangen.

Haar nieuwe vriend vertelde me ook wat over de financiële kant van zijn bedrijf, toen hij hoorde dat dat mijn werk is. Het gaat heel goed met haar en haar 8 jaar oudere nieuwe vriend. Ze mag binnenkort mee naar Tanzania waar hij met een groep de Kilimanjaro beklimt en ze gaat eind februari een paar dagen mee skiën in Oostenrijk.

Geen opmerkingen: