zondag, maart 01, 2009

Lunchmenu voor de gasten

Een keukenprinses zal ik nooit worden, maar vandaag naderde ik toch een hoogtepunt, dankzij mijn nicht, waar ik pas mee at.

Ik maakte vandaag voor 7 gasten en mijzelf, is 8 mensen
Tomatensoep
Koude pastasalade met pesto en pijnboompitten
Sla met komkommer, ui, tomaten, italiaanse mix

Kosten: 12,40 voor het eten is 1,55 per persoon. Gehaald bij de Lidl. Lidl verkocht niet de verplichte gedroogde tomaten op olie.

Drank en dat is gezellig, maar altijd duur:
We dronken alleen wijn en wat sap, maar ik had meer in huis gehaald, namelijk voor 12,70 euro
2 flessen rode wijn, een pak sap, een fles cola, een fles sparkling water en wat blikjes bier. 

Totale kosten 25,05, dus per persoon 3,57. Koffie heb ik buiten beschouwing gelaten. Natuurlijk heb ik drank over, dat is voor de volgende keer, maar 

Het was lekker, ik dacht dat het een bijzonder recept was, maar  internet staat er vol mee.

Soep maakte ik van twee blikken gepelde tomaten, een pak gezeefde tomaten, aangelengd met water, vier bouillonblokjes, peterselie uit de diepvries en een potje room.

De pasta met pesto maakte ik van 1,5 zak bandnoedels van de Lidl, 2 potjes pesto alla Genovese, de kleingesneden tomaten uit een blik gepelde tomaten, olijfolie, 2 potjes pijnboompitten.
De gare pasta af laten koelen. Voor het afkoelen olijfolie er op om het niet te laten plakken als het koud is. Wanneer het bijna afgekoeld is de pesto er door, de kleingesneden tomaten.
Tijdens dit proces, de pijnboompitten roosteren in de koekenpan en hierna ook door de pasta husselen.
Ter verfraaiing deed ik nog enkele blaadjes basilicum er over.

De sla maakte ik van een krop sla, komkommer, potje italiaanse kruidenmix, verse basilicum, drie tomaten, drie kleine uitjes. Ik voegde geen saus toe, het was niet nodig.

Het kostte me, inclusief dekken van de tafel en opruimen 1,5 uur.

5 opmerkingen:

  1. een pluim voor je en inderdaad de gedroogde tomaten koop ik altijd bij de kruidenier, maar ik vindt ze lekkerder dan in de olie, en je kan ze makkelijker bewaren en heerlijk door de sla, pasta etc etc. verder doe ik door de tomatensoep steevast een handje italiaanse kruiden. maar die pastasalade is een super idee ga ik ook eens maken.
    gr jenny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke recepten, Opnieuw Beginnen! Ik krijg al weer trek ;). Laatst had ik ook pijnboompitten van de Lidl gekocht en gebruikt. Nu kreeg ik een paar dagen later een enorme bittere smaak in mijn mond. Gegoogled op 'bittere smaak' en de berichten over pijnboompitten die dat veroorzaken, vlogen om mijn oren. Het schijnt dat het veroorzaakt wordt door chinese pijnboompitjes. Europese veroorzaken die smaak niet. Die bittere smaak heeft overigens meer dan een week aangehouden.

    Groet,

    Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Jenny, bedankt voor de pluim, maar ik heb niet het idee dat ik een keukenprinses ben. Ik assembleer meer verschillende ingrediënten. Ik heb italiaanse kruiden in huis!
    Niemand miste vlees of vis, dat maakt het recept ook voordelig.

    @Ellen, pech had je, de pijnboompitten waren helemaal niet bitter.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Pastasalade eet ik vaak en met een hittegolf elke dag als avondmaaltijd. Blikje tonijn en wat mayo door de pasta, met olijven, komkommer, tomaat, paprika, rode ui, en wat je maar lekker vindt en klaar is kees!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk, was het zo eenvoudig als het nu klinkt? Dan ga ik t ook eens doen want het klinkt heel lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen