maandag, maart 09, 2009

We winkelen minder en kopen meer on-line


De winkelcentra lijden onder de minder aantal bezoekers. Dit keer is het niet de crises, maar het on-line shoppen, zo lijkt het.
De Amsterdamse P.C. Hooftstraat heeft 32% minder bezoekers, de Haagse megastores doet het met 31% minder, terwijl de centra in Kerkrade en Naaldwijk het met 29% minder moeten doen.

Dagblad Trouw gaf de opdracht tot dit onderzoek en de uitkomsten van dit onderzoek is inmiddels blijkbaar overgenomen door BNR-radio, het Parool en nog vele media.

Ik vind het verbazingwekkend. De eerste zondag van februari liep ik bij de bouwmarkten Gamma en Karwei binnen. Druk dat het was. Ik was verbaasd. 
Meestal zijn de meeste zondagopeningen op de eerste zondag van de maand, en beslist niet later in de maand, want dan is het salaris al op en duurt het nog een poosje voordat het nieuwe salaris komt.

2 opmerkingen:

  1. Maar de Gamma en Karwei zitten dan ook niet in de PC Hooft. Dus geen wonder dat het daar nog wel druk is. Mensen geven hun geld meer uit aanzaken die een langere levensduur hebben dan een modieus truitje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Ri, Dat is een feit. Ik shop zelden 's zondags.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.