maandag, april 26, 2010

Pannenkoeken


Toeps twitterde dat ze zich niet ging verlagen tot het gebruik van een shaker voor het bakken van pannenkoeken en dat het gebruik van meel net teveel moeite is.




Sinds jaren gebruik ik een shaker van Koopmans. Deze shakers zijn niet meer in de handel, maar op de tweedehands sites koop je voor weinig een zelfde Tupperware shaker.
Ik neem aan dat het hetzelfde werkt als dat oude ding die ik heb:

-shaker vullen tot de helft met melk
-ei toevoegen
-eventueel wat zout
-meel er bij tot de rand van de beker
-deksel er op, wieltje er in en even schudden

-Koekenpan met anti aanbakvel van Blokker of de Action op de warmtebron.
-Een deel van het pannenkoekenspul er in en bakken op laag vuur.
-Ga 5 minuten verder met internetten.
-Keer terug naar de koekenpan en draai de pannenkoek om.
-Ga weer 5 minuten verder met bijvoorbeeld twitteren.
-Haal de pannenkoek uit de pan en leg hem op een bord.
-Herhaal vanaf: Een deel van het pannekoekenbeslag enz.

Gebruik geen kant en klare pannenkoekenmix, ook al is het volgranen, maar ga naar de molen en koop volkorenmeel, desnoods maïsmeel of speltmeel, een andere meelsoort, zoals 7-granenmix.

Vind je dat te lastig, de Lidl en ook de Aldi verkopen 1 kilo witte bloem voor 39 cent.

2 opmerkingen:

  1. Moet je natuurlijk wel een molen in je buurt hebben, ik zou er in mijn omgeving geen een weten!

    Ik koop altijd pak koopmans 0,79 cent er staat op dat er alleen water bij moet maar ik doe er altijd melk in.
    denk dat het kwa prijs, zelf maken of koopmans weinig scheeld in de prijs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die kant en klare mixen, waarbij je alleen melk toevoegt vind ik iets engs hebben. Hoe vaag is dat, als eieren tot poeder zijn verwerkt... Ik bak liever verse pannenkoeken.

    Jouw tip van die shaker vind ik handig!

    BeantwoordenVerwijderen