zaterdag, juni 26, 2010

Yoghurt aardbeienijs

De ijsmachine stond al ruim 24 uur in de vriezer. Ik had trek in een ijsje, wel nu, nu en nog eens nu.

Ik weerstond de verleiding om een ijsje te kopen, want ik wilde dat yoghurtijs maken van het recept uit de handleiding die bij de Sorbettiere hoort.

Vlak bij huis ging ik naar de Coöp en kocht een liter volle yoghurt0,99 , de goedkoopste room 0,49 en een citroen 0,42. Suiker heb ik in huis 0,65 per kilo Aldi of Bas van der Heiden, Aardbeien in voorraad. Door gewijzigde leefstijl, heb ik de zoetstof gelaten voor wat het was. Totaal 1,90

Ik heb de truc na het eerste draaien nog een keer herhaald.

Thuis mengde ik de spullen, zette de machine aan en 35 minuten later: Schepbaar IJs!!! Dat het voor het recept nog een half uur de vriezer in moest, vergat ik maar even.

Zo lekker, dat ik gisteren bij de weekboodschappen de volle yoghurt 0,59, houdbare room 0,55 en citroen 4 stuks a 0,89 = 0,22 cent per stuk bij de Aldi kocht. Totaal 1,36.

Zo herhaalde ik het gemakkelijke recept yoghurtijs maken nog twee keer.

Het recept voor ruim een halve liter ijs:
150 ml yoghurt
100 ml room
50 gram suiker
50 ml aardbeiensaus, volgens het recept. Ja, duhh, dat mag ook meer zijn volgens mij. De aardbeien drukte ik met mijn handen fijn. Lekker makkelijk.

Alles door elkaar mengen en in de draaiende ijsmachine bijschenken en 35 minuten laten draaien tot goede roomijsconsistentie. Plaats het hier na de bereiding in de ijsmachine ongeveer een half uur in de vriezer.

Vriend vond gisteren vooral de resterende stukjes aardbei in het ijs super.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben ook met fruit bezig. Wat is fruit toch mooi spul

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed... werkt zo'n ding ook in een studentenhuis, denk je?

    (trouwens! supergaaf dat je weer blogt!)

    BeantwoordenVerwijderen