maandag, september 06, 2010

Wereldhavendagen

We maakten weer eens een ouderwetse rondgang door de Rotterdamse haven. Voor 10 euro per persoon voeren we een uur op een partyboot, bezochten het Educatief Informatie Centrum EIC, inclusief drankje en diverse hapjes. Reden met de bus naar een klaar staande stoomtrein van de Stoom stichting Nederland waar we vanaf de eerste Maasvlakte terug reden naar Rotterdam CS.

Misschien een tip voor volgend jaar?

De wereldhavendagen zijn altijd het eerste weekend van september, dit jaar al weer voor de 33e keer. Het programma is vrijwel altijd het zelfde, alleen de opening verschilt. Op de kop van zuid en aan de Parkkade worden allerlei demonstraties gehouden. Via het reisbureau van de wereldhavendagen kun je voor een habbekrats leuke excursies boeken

Ok, ik geef toe, we waren uitgenodigd door de Havenvereniging voor de excursie, maar echt de meeste excursies zijn erg voordelig. Je kunt op bezoek bij een container bedrijf, of zien hoe de douane containers scant, om te zien wat er in de containers zit. Als particulier kom je daar meestal niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.