dinsdag, januari 11, 2011

Chocoladevla

Er zijn een aantal redenen waarom ik graag zelf toetjes maak en de beste redenen zijn:

-Ik heb altijd voldoende in voorraad, omdat ik gebruik van maak van houdbare halfvolle melk
-Het is voordelig
-Weinig toevoegingen van geur, kleur- en smaakstoffen.
-Klaar in 15 minuten, terwijl je verder gaat met je gewone keukenwerk.

Ik maakte ruim 1 liter chocoladevla en dit is het resultaat. We vonden het goed smaken.


Ik gebruikte de ingrediënten:
5 eetlepels maïzena
7 eetlepels suiker
3 eetlepel cacaopoeder (Blooker)
1 liter halfvolle melk

Totaal ongeveer 80 cent. Niet echt veel voordeliger dan de winkel, maar voor mij veel handiger, gezond en erg lekker.

Doe de maïzena, suiker, cacaopoeder met wat melk bij elkaar en roer tot een zacht papje.De rest van de melk verwarm je tot het bijna kookt en dan roer je het zachte papje er bij. Blijf roeren tot het kookt en neem het dan van het gas af en schenk het over in een schaal. Laat eventueel afkoelen.

4 opmerkingen:

  1. Jeetje! Ik wist niet dat het zo makkelijk was!
    Heel erg bedankt voor de tip!
    Gr,
    NZ

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tot een paar maanden geleden wist ik ook niet dat het een fluitje van een cent was, maar vandaag ga ik het ook maken.Gr. LZV

    BeantwoordenVerwijderen
  3. gezond is het helemaal niet neem dan een bak magere yoghurt of kwark.
    van suiker wordt je dik en moe
    maisena = verkeerde koolhydraten chocolade = vet
    een bak bom vol calorienen

    BeantwoordenVerwijderen