zondag, januari 30, 2011

Haagse bluf

In de actie, hoe maken we pijlsnel lekkere goedkope toetjes, aan het einde van de maaltijd, maakte ik Haagse bluf.

Dit toetjes kost weinig en smaakt goed.

Deze grote schaal kostte me
-4 verse eiwitten
-125 gram suiker
-druivensap

De eiwitten stijf kloppen en beetje voor beetje de suiker er door kloppen.
De eiwitten moeten zo stijf geklopt zijn, dat ze pieken vormt.
Voeg er druivensap aan toe.


Het maken van dit toetje gebeurde in de tijd dat de mosselen in de pan kookten. Nadat de mosselen in het water koken, moeten ze nog 5 minuten doorkoken. Ik was ruim op tijd klaar, inclusief het maken van de foto's.

Heb je geen druivensap, dan is volgens mij het gebruik van limonadesiroop ook een goed optie.

Vriend vond het lekker en heel bijzonder, want hij had het ook in geen jaren gegeten.

Ik heb er ook van gegeten, dat is bijzonder want ik eet eigenlijk geen eieren. Ik snap ook niks van eieren koken, daarom zie je tegenwoordig een eierkoker bij mij op het aanrecht.

Enfin, ik ben dit keer niet misselijk geworden na het eten van Haagsebluf, misschien ga ik eieren ooit nog lekker vinden.

2 opmerkingen:

  1. Het is op deze manier wel een risicovol toetje geloof ik. Omdat de eieren niet verhit worden kun je er voedselvergiftiging van oplopen. In combinatie met mosselen vind ik het helemaal gedurfd. ;)Herminez

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Herminez, ik heb onmiddellijk het woord 'verse' voor de eieren neergezet.

    Mosselen wassen en bekijken doe ik al jaren lang. In het begin was ik er heel lang mee bezig en kookte ik ook een zilveren armband mee.
    De kwaliteit van de mosselen is goed, zeker nu ze gekweekt worden zoals bij het werkeiland De Neeltje Jans.
    Nog steeds was ik ze in een vergiet onder de lopende kraan en de laatste jaren heb ik geen enkel zanderig exemplaar meer kunnen ontdekken.

    Mosselen at ik vaak op een terras aan de rivier de Rotte met mijn zeilmaat en ik ben altijd verbaasd over de prijs die ik betaalde, terwijl het koken zo simpel is.

    Volgens mij is het gevaar van mosselen eten is echt niet meer zo groot.
    Maar misschien heb jij andere berichten gehoord?

    BeantwoordenVerwijderen