donderdag, februari 10, 2011

Vruchtengelatinetoetje

In het kader van de lekkere, afwisselende maar vooral ook goedkope toetjes, maakte ik

vruchtengelatinetoetje


Ingrediënten:
Literblik vruchten op sap
Water
Suiker
40 gram Gelatinepoeder voor 2 liter pudding

Benodigdheden: Een puddingvorm of een cakevorm. Week de gelatinepoeder met water in een grote schaal minstens vijf minuten.

Bereiding:
Doe de inhoud van het blik vruchten op sap in de puddingvorm. Is deze inhoud te weinig, vul dan aan met water en zoet naar behoefte met suiker.
Doe in een pan de afgemeten hoeveelheid ingrediënten uit de puddingvorm en verwarm deze regelmatig roerend samen met de gelatinepoeder. Laat het vooral niet koken.
Is de gelatine goed opgelost en door de massa verdeeld, doe het geheel dan over in de puddingvorm.

Laat minstens drie uur afkoelen in de koelkast of buiten in de winter.

Mijn idee is goedkope en smaakvolle toetjes en 1,50 voor 2 liter is een mooie prijs.

Een toetje duurder en sjieker maken is geen kunst, vul de vruchten op sap aan met bijvoorbeeld witte wijn, of vruchtensap. Doe een toefje slagroom op de pudding. Maak het met verse vruchten.

Ik kocht de gelatinepoeder in de Makro, maar later zag ik dat het ook te koop is op Marktplaats.

Het smaakte best lekker en het zag er leuk uit, dus we vonden het zeker voor herhaling vatbaar.

3 opmerkingen: