dinsdag, maart 01, 2011

De tuin renovatie

De tuin is weer helemaal opgehoogd en de kunststoffen poort staat er. Ik moet zeggen, het ziet er netjes uit. Kunststof is goedkoper, maar ziet er echt goed uit. De tuin is afgesloten.

Ik had hetzelfde slot laten bijmaken als ik op de andere huisdeuren heb, de maten opgevraagd bij de tuinspecialist en alles leek in orde. Is helaas de kop, waar de sleutel ingaat iets breder.
Het lukte hem niet om het slot er in te plaatsen. Dikke pech dus. Mag aanstaande woensdag de slotenleverancier het proberen.

Aangezien het hier nogal verzakt en ik vorige week wakker werd door een verzakking van een straat hier dichtbij waar men het riool wilde ophogen en onderheien, dacht ik, had ik misschien ook niet moeten onderheien.
Bovendien zag ik iemand anders zijn terras laten onderheien en wat laat gingen de alarmbellen rinkelen. Wat stom dat ik dat terras, de hele tuin niet had laten onderheien.
Ik hoorde van prijzen van 1.000 euro per paal, dat er dan een betonnen bak op werd gezet en dan was ik er voor altijd, maar dan ook voor altijd vanaf.

Nu is het iedere vijf jaar ophogen, maar dan nooit meer.
In de terrasoverkapping zit ook een hemelwaterafvoer, en ja die breekt ook af natuurlijk.

Ik belde een bouwkundig bedrijf die kennis heeft van mijn wijk en die zei: "Mevrouw, laat u onder iedere staander nu nog een heipaal plaatsen, dan is het probleem opgelost."
Ja, dacht ik de staanders, maar dan mag ik het over vijf jaar weer ophogen. Ik wacht wel vijf jaar, of ik plaats voorlopig deze lelijke maar o zo goedkope probleemvrije afdak.

Waar praat ik over, ik heb immers al een draaiende zonnescherm, maar ja, met een beetje wind, moet je het ding al inhalen. En nu komt het: "iedereen zegt dat ik voor een mooie moet gaan en niet voor een goedkope". Sinds wanneer luister ik naar iedereen? Betaalt iedereen mijn afdak?

Nou ja, de tuinspecialist kan nog met een tekening komen. Nog maar even afwachten dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.