dinsdag, maart 22, 2011

Scooter door de poort duurt vijf minuten

Voordat de afmetingen van de afsluiting van de achtertuin en de afmetingen van de poortdeur vastgesteld werd, heb ik eerst goed gevraagd bij buren die regelmatig met hun scooter door hun smalle deuren naar de brandgang achter de huizen gingen.

Een buur, die meerdere keren per dag met de scooter door de poort ging heeft ook een afmeting van 1 meter breed.
Ik dacht dat het mij dan ook moest lukken en hield de standaard breedte aan.

Helaas is mijn Symyo scooter iets breder, maar ook het achterpad is slechts drie stoeptegels breed. Dat is te weinig. Ik otter meestal vijf minuten voor ik het ding van buiten naar binnen heb. Er uit gaat wel, maar binnen komen?

Woensdag komt de tuinspecialist langs en dan bekijken we of er een oplossing is. Niet eenvoudig in kunststof poorten. De tuinman die mij een offerte deed voor een dubbele bredere deur en poort in hardhout kwam toen uit met een offerte van 1600 euro. Te duur vond ik.
Ik heb een leverancier van kunststof poorten met deuren aangeschreven en gevraagd of er iets is dat twee deuren van 75 cm breed mogelijk is en dat is er niet.

Het kunststof staat prachtig en is ook duurzaam en stukken goedkoper, maar ja, nu die scooter nog.

2 opmerkingen:

  1. Lastig hoor, wanneer jouw maten afwijken van de normale maten. Kun je niet eens informeren bij een timmerman? Wij hebben ook afwijkende ramen op de zolder en er is maar 1 fabrikant, die ze maakt en laten we daar nu net geen ramen van willen.Gr. LZV

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @LZ, ik geloof dat over twee weken er een oplossing komt, begreep ik van de tuinspecialist.
    Acht mijn auto heeft nog niet zoveel kilometer sen staat op de nominatie om volgend jaar en anders het jaar daarop vervangen te worden. Hij ziet er nog goed uit en heeft weinig kosten.....
    Afkloppen, please.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.