donderdag, april 14, 2011

Eten van het seizoen: april

De seizoenskalender in het blad Gastvrij van de Makro vind ik afwisselender dan de gewone seizoenskalenders en dat komt omdat ook exlusievere groenten en wild er een plek in hebben.

Voor de maand april zijn de volgende groenten, vis en vlees de goedkoopste te verkrijgen:

Andijvie; Asperge; Bloemkool; Bosui; Coquille St. Jacques; Houtduif; Kouseband; Kreeft; Kweepeer; Lamsoren; Mango; Morielje; Oesters en schelpdieren; Oosterschelde kreeft; Peultjes; Pompelmoes; Raapstelen Rabarber; Radijs; Rode biet; Snijbiet; Spinazie; Tuinbonen; Vijgen en Wild Konijn.

Het schijnt dat Houtduif zo in het wild te krijgen is, net als wild konijn. Woon je in Zeeland dicht bij de Oosterschelde dan kun je natuurlijk ook Oosterschelde kreeft en op de kwelders Lamsoren zoeken.

Ik heb niet in militaire dienst gezeten, dus ik ben nog niet zover dat ik wild konijn zelf vang en slacht, of houtduif schiet. Lamsoren kun je zelf oogsten, zoals in de Kwade Hoek bij Goedereede en daarna kijken bij de aanleg van Maasvlakte 2. Het is voor een leuk dagje uit op de kwelders in de buurt van de Noordzee of de wadden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.