woensdag, mei 18, 2011

Griekenland

Afgelopen maandag las ik een stukje in de krant Metro met de kop Griekse strop hoort om Griekse nek.

Ik vind het zo dom. Toen destijds in Maastricht werd afgesproken dat Euro er kwam, had Griekenland al problemen, maar ze beloofden dat het werd opgelost.

De Olympische spelen kwamen in 2004 naar Griekenland en het kostte geld en nog eens geld. Ze logen over de hoeveelheid geld en de opgelopen schulden die het hun had gekost.
Begrip binnen Europa, ja, ja, maar nu moet er toch iets gebeuren.

Nu anno 2011 pompen we geld in Griekenland. Veel geld in Griekenland. Geld van ons als belastingbetalers. In Griekenland is oproer: "We willen niet bezuinigen".
Minister de Jager opperde een goed voorstel, wil Griekenland hun staatsbedrijven niet verkopen, dan geven ze die als onderpand voor de schuld.
Het klinkt goed, maar kijk ik naar de geschiedenis van Griekenland dan weet ik een ding. Het blijft ellende.

Nederland heeft al jaren goed bezuinigd en moeten wij nu dat land helpen, dat niet de tering naar de nering wil zetten? Nou ik weet het wel, zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Straks is Griekenland failliet en onderhouden wij en de rest van Europa dit land.


6 opmerkingen:

 1. Jammer ,dat griekenland zo in een negatief beeld gezet wordt .
  Het zit veel ingewikkelder in elkaar.Je ziet alleen maar wat het nieuws je laat zien.
  Kijk bijvoorbeeld het belgisch nieuws die is veel minder negatief
  in algemeen en laat meer zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Griekse mensen zijn liev! Maar regeringen zijn overal in meer of mindere mate corrupt.

  Beetje jammer dat wij eerst winst zouden maken op de lening, toen er niet bij in zouden schieten en er nu toch wat verlies op maken. En dan niet de mensen die het bedacht hebben, maar 'wij', die dat geld bij elkaar opbrengen.

  Och ja... de waarheid zie je toch niet op tv, of in de krant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik erger me wel aan dit soort landen en we zijn er nog lang niet. Straks komen ook de Oost-Europese landen nog. Daar kun je op wachten. Een aantal jaren gelden hadden een aantal West-Europese landen hun cijfers niet op orde en Gerrit Zalm kaartte dit aan. Er werd niet naar hem geluisterd, maar toen het in Nederland niet helemaal naar wens ging, werden we gelijk op het matje geroepen. Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch snap ik de Griekse bevolking wel. Zij hebben de crisis toch niet veroorzaakt? Dat was de regering en de banken.
  En @ LZV: Veel Oost-Europese landen doen het economisch beter dan Nederland op het moment, hoor (lagere staatsschuld etc.)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en weet je wat de grootste grap is van alles? In Griekenland hebben ze met succes massaal geprotesteerd tegen de verhoging van de pensioensleeftijd. Het is en blijft 56 jaar. Doen wij die 10 jaar die wij langer werken toch gewoon lekker door met z'n allen voor die zogenaamde Europese droom van een handjevol zeer goedbetaalde politicy...Ik vind het zuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Anoniem, geen idee hoe België hierover bericht.
  @Valhalla, Grieken zijn liev en goede verkopers, maar ja, wie wil er nu niet met 56 jaar op pensioen? Wel een beetje saai, pensioen.
  @LZV, heel gek, je zou het niet verwachten, maar de oostblok landen scoren beter dan Griekenland, Ierland, of Spanje.
  @Eco... De bevolking heeft de regering wel gekozen. Tenzij je van die langzittende dictators hebt, zoals in Libië, Zimbabwe o.i.d.
  @CasadiMamma. hoe is het mogelijk he, je prioriteiten zo te stellen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.