woensdag, juni 15, 2011

Tijdsindeling was weer rampzalig op mijn vrije dag

Al weer een dag voorbij. Van mijn voornemen om de woensdag vooral voor mezelf te houden is veel terecht gekomen, maar er blijft nog veel over. Dit blogje gaat vooral over de factor tijd en het valt me op hoe mijn leven doordrenkt is van consuminderen.

Vandaag om kwart voor zes even opgestaan om de wasmachine aan te zetten, die ik de avond daarvoor al klaar gezet had. Ik hoefde alleen maar aan het wasmachine-electriciteits-schakel-koord te trekken, zodat de wasmachine nog op nachtstroom de was kon doen.
Direct terug mijn mandje in en lekker doorgeslapen tot jawel tien uur.

Daarna kwamen de gewone dingen, zoals was ophangen, lekker ontbijten met de havervlokken die ik de avond daarvoor met melk in de koelkast had gezet. Die was direct eetbaar. Ik heb ze niet gekookt, geen suiker of iets anders toegevoegd.

Diverse zakelijke telefoontjes gevoerd, waar ik normaal door de weeks niet aan toekom. Paar krantjes weggewerkt, e-mailtjes beantwoord. Je kent dat vast wel.

Boven in huis een uur schoongemaakt, de tegels van de badkamer blinkend geboend, de wc grondig en dan bedoel ik ook grondig gereinigd. De deuren en de deurposten grondig afgenomen.
Ik merk goed dat mijn hulp aan een nieuwe baan en cursus is begonnen. Mijn huis wordt er nu even bij gedaan. Ik voelde me uitermate tevreden met het resultaat en mijn handen jeuken om het zelf weer te gaan doen. Huishouden is niet vervelend. Het kost alleen tijd.

Om één uur ging ik naar een schoonheidsspecialiste waar ik al maanden terug haar Marktplaats advertentie bij mijn favorieten had gezet. € 25 voor een uur lang een basis behandeling.
Het was in een flat en op Google had ik toch echt goed gekeken waar ik moest zijn. De straat bevatte drie flats. Ik had thuis genoteerd, nummer 11. Tja dat was de flat niet. Het telefoonnummer ook niet genoteerd. Gelukkig belde ze me op toen ik zeven minuten te laat was. Het bleek nummer 101 te zijn.

Om mij als klant binnen te halen en ik het ook nog nodig vond met de zomer om mijn wenkbrauwen en wimpers te laten verven, was ik pas tegen half vier klaar.
Ik ben tevens klaar met het ooit nog laten verven van de wimpers, de verf liep gedeeltelijk in de ogen en ik vind mijn ogen te kostbaar. Vroeguhhh liet ik ze ook verven, maar die problemen kende ik niet.

Om half zes haal ik een hoeveelheid snijbiet uit de achtertuin, was ze en kook ze en snij ze fijn en ik maak een potje zelf geweckte witte bonen open die ik verwarm. Een half ons kip-vleeswaar in stukjes gesneden gaan erbij De groente is geen echte snijbiet, maar hoe het dan wel heet, weet ik niet meer. Ze staat in de vierkante meterbak met de 16 houtjes, waar geen kat behoefte heeft om daarin te gaan ploegen.

Vanavond ging ik naar een vriendin en daarna naar de groententuin, waar twee familieleden al meer familieberaad hielden dan hard werkten. En ik deed er vrolijk aan mee. Vervolgens goot ik gieter na gieter vaartwater op de groenten, oogste wat peen, lathyrus, de laatste aardbeien, 1 framboos, wat tomaten en nam ook rabarber mee naar huis. Een broer krijgt de helft van mijn Lathyrus en ik kreeg wat rabarber van hem.

Waar had ik tijd op kunnen besparen?
De hulp had ik kunnen vragen om het grondig te reinigen.
Ik had niet naar de schoonheidsspecialiste hoeven gaan.
Ik hoefde niet naar de groententuin, ik had bijvoorbeeld dinsdagavond direct uit mijn werk naar de groententuin kunnen gaan, dat had een half uur reistijd gescheeld.

Ik had me dan kunnen oriënteren op lezen, webdesign, de administratie bijwerken. De dingen die ik al zo lang als tweede prioriteit oppik.

5 opmerkingen:

 1. Als je maar een lekkere dag hebt gehad, dat is het belangrijkste.
  Van die verf in de ogen lijkt me héél erg vervelend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed die groententuin en dan nog onderling wat ruilen ook. Handig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Casadimama en Frugal-levensstijl. Ik vind het geweldig dat jullie deze lange blog hebben uitgelezen. Volgens mij heb ik deze helemaal niet goed geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je schrijft prima, ik geniet er zeer van. Het lijkt me een prima
  dag``om op terug te kijken!
  Veel gedaan en ook nog eens van genoten!! Ga zo door!
  Leuk dat je zo nu en dan ook lekker niet verantwoorde dingen doet. (Zoals die terrasverwarmer, ha ha, ik wilde er ook een....)
  Nog even nadenken dus. (van Aldi?) A3 (je weet wel van die familie K)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @A3-K, Ja ik weet het,Ik zou die van de Aldi niet nemen, beter meer geld voor een lagere.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.