maandag, juli 25, 2011

Pdf-formulieren invullen en opslaan

Ook nog eens top, met behulp van pdfescape.com kun je een .pdf formulier meteen invullen.
Dat scheelt een keer printen en voorkomt misverstanden.

De eerstvolgende extra aflossing is per 6-8-2011, dus dat is nog niet eens zover. Toch heb ik nu al de volgende .pdf formulier voor extra aflossing gedownload en ingevuld.
Ik ga zo snel mogelijk extra aflossingen doen. Het scheelt veel rente wanneer je in kleinere stapjes aflost.

Het formulier is gemakkelijk te vinden op de voorpagina van de Direktbank Alleen bestaande klanten kunnen een tweede hypotheek nemen via Direktbank. Sinds 1 januari 2011 verwijst Direktbank naar Florius. Florius is net als de Direktbank nu een dochter van ABN-AMRO.

Florius biedt allerlei hypotheekvormen aan, maar niet de budgethypotheek, de nieuwe vondst van het bankengilde. De budgethypotheek wordt voor een lager rentetarief aangeboden, maar alleen in de vorm van een deel aflossingsvrij en een deel spaarhypotheek. Wil je ooit gaan verhuizen, is het lastig je hypotheek mee te nemen.
Wil je alles aflossen bij verkoop, dan betaal je meestal 3% boeterente. Lees hier de voor- en nadelen van de nieuwe budgethypotheek.

Ik ga vanaf nu gewoon door met extra aflossingen, en daar ga ik niet iedere keer over schrijven.
De link naar de hypotheek-aflossingen staat recht s op het blog. Onder het label Hypotheek aflossen vind je alle blogjes. Kijken of ik in vijf jaar hypotheek vrij ben.

3 opmerkingen:

 1. Bij ons moeten alle aflossingen via de bank, best lastig, want daar gaan vaak dagen overheen, dus we doen het alleen als het een beetje 'de moeite' is. Maar goed, ondanks de verbouwing loopt het in ieder geval door en dat is al heel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat handig dat online invullen van een formulier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Lekker lmm, Als je met de verbouwing bezig bent, dan is dat al een enorme slok op een borrel. Als je minder geld uit het depot hoeft te halen is dat toch ook prima.

  @Vlijtig Liesje, vind ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.