zondag, augustus 21, 2011

Italiaanse huiseigenaren hebben slechts 15% hypotheekschuld

Bijna 90% van de Italianen heeft er een huis in eigendom en hebben slechts 15% hypotheekschuld.

Ongeveer 50% van de Nederlanders bezitten een eigen huis. Echter deze is grotendeels van de bank. De totale hypotheekschuld is 100% van het Nationale inkomen

Relatief gezien wegen onze pensioenreserves daar niet tegenop. Verhalen dat Italië failliet zou gaan aan de vergrijzing zijn dan ook klinkklare nonsens.

4 opmerkingen:

 1. * Ecofabulous Guy wilt ook wel een hypotheekvrij huis in Italië.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het ook gelezen ja. En ik dacht: hoe kan dat dan? Combinatie van tot je dertigste thuis wonen bij la mama en alles sparen, vervolgens geen hypotheek voor 108% en snel aflossen (in Noorwegen is 70 - 80% lenen van de waarde en in 20 jaar aflossen ook gebruikelijk)
  Zouden ze hier ook moeten doen, zou een boel ellende schelen zeker als mensen 'moeten' verhuizen bij een scheiding of verlies van een baan...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is echt wel een goed voorbeeld, kunnen wij met z'n allen wat van leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Ecofabulous, misschien toch maar eerst een nieuwe computer??

  @Valahalla, ja die Italiaanse mamma's ook. Hoorde pas van een man uit Duitsland dat hij een nieuw huis had gekocht in de buurt waar hij woonde. Hij verwachtte ook binnen de kortste keren hypotheek vrij te zijn. Hij wist ook hoe het in Nederland met de hypotheken toe gaat. Schijnt zo bijzonder te zijn, dat het overal bekend is.

  @LLmM, ja we doen ons best...

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.