zaterdag, oktober 29, 2011

Wat hebben Mauro en Laura met elkaar gemeen

Wat een discussie over Mauro. Ik denk dan, hoeveel Nederlanders hebben het land al niet verlaten naar Belgie, of naar Duitsland.
Hij is 18, kan hij niet als expat binnengehaald worden? Dat zal wel niet, maar het had natuurlijk gekund.

Zelfs Laura Dekker schreef zich uit, uit Nederland.

Tjonge jonge. Wat wordt de zaak op de spits gedreven. Moet er echt een bom onder het huidige kabinet?

3 opmerkingen:

 1. Ik vind het zo dubbel. Als een leuke mediagenieke aardige nederlands sprekende jongen mag blijven op deze gronden, geldt dit dan ook voor een bijna volwassen rotzakje met zwaar accent, iets te dik en een trainingspak ergens in een achterstandswijk? Ja... Voor de wet zijn ze gelijk.

  Nederland... mijn land is het niet. Omdat je hier geen vrijheid hebt. Elke dag van je leven, elke kilometer in je auto, elke centimeter land, overal is een wetje, een registratiesysteem of een register voor.

  Je bent zelfs gedwongen om je kind vanaf vier naar een staatsschool te sturen, op straffe van boetes, tot de overheid die je uit de ouderlijke macht ontzet aan toe.

  Kinda weird...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het vooral triest dat er politieke spelletjes gespeeld worden over de rug van zo'n jongen.

  En @ Valhalla: In andere Europese landen is dat niet veel anders hoor. Zeker in Scandinavië heeft de overheid heel veel macht, en het Bureau Jeugdzorg in Noorwegen en Duitsland bijv. schijnt nog tien keer erger te zijn dan in NL.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan maar een bom onder dit kabinet! Als ik op 1 avond op de tv voorbij zie komen dat Mauro terug moet naar zo'n land omdat het nou eenmaal een AMA is en dat er met dezelfde rotgang allemaal grieken en italianen hierheen komen om hier te gaan
  "studeren" en werken omdat het daar niet lekker gaat dan vraag ik me werkelijk af in wat voor land we leven!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.