woensdag, november 09, 2011

Minder subsidie voor schuldhulp in 2012

Gisteravond hoorde ik van de NVVK schuldhulpverleenster dat medio 2012 de subsidie voor schuldhulp bij Humanitas - thuisadministratie verdwijnt en ook de subsidie voor Uitdeschulden verdwijnt. De opleidingen voor deze vrijwilligers kunnen nu nog betaald worden vanuit de subsidie, maar dat is anno 2012 niet meer mogelijk.

De schuldhulpverleenster vertelde verder nog dat er momenteel ongeveer 6 aanvragen per dag worden gedaan door mensen via het inloopspreekuur. Er werken in deze organisatie 8 mensen.

Niet alle aanvragen zijn tijdrovend. Sommigen volstaan met 1 gesprek. Maximaal is er budget voor 12 gesprekken per jaar per schuldige.
Ook gesprekken met de rechter voor het verminderen van schuld wordt niet uit de weg gegaan.

Er wordt verwacht dat het aantal schuldigen medio 2012 weer omhoog gaat. Net zoals dat voorgaande jaren gebeurde.

4 opmerkingen:

 1. Dit soort dingen begrijp ik niet. Het is goedkoop en effectief, dus stoppen we de subsidie?

  Moet je nu boos worden op de overheid? Of wordt het tijd dat we de regering links laten liggen en onze eigen oplossingen zoeken? Maar hoe?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is dat budget op dit moment er voor 12 gesprekken, of gaat het daar naar toe? Dat lijkt me niet heel royaal, vooral in het begin is het denk ik echt veel contact hebben. Na verloop van tijd kan het vaak wel wat minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Raar. Straks komen die mensen nog veel meer in de problemen. Met alle gevolgen van dien voor hen, en hun gezinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Henderina, nee, dat begrijpen we niet. Destijds toen de subsidie voor Cultuur stopte brulden alle artiesten, maar nu hoor je weinig.

  @LLmM, dat vertelde ze wel, maar aan de andere kant was ze met iemand mee geweest naar de rechtbank en dat lijkt met toch meer tijd kosten dan 1 gesprek.

  @Valhalla, helemaal juist. Als iemand zich wel aanmeldt maar niet de juiste houding heeft om door te zetten, dan stopt het en mag die persoon na een bepaalde periode weer terug komen. Hangt van bepaalde factoren af. Wat de oorzaak is geweest, en hoe vaak die persoon al verstek heeft laten gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.