zondag, december 11, 2011

Menu van de afgelopen week

Nu het winter is en de opbrengst van de tuin bestaat uit wintergroenten: pastinaak, aardperen, winterpeen, prei, spruiten en italiaanse kroten is het eenvoudig vast te stellen wat ik regelmatig eet.
Daarbij zijn er nog de geweckte en ingevroren groenten, zoals spekbonen, andijvie, Italiaanse kroten op zoetzuur, kroten gewoon geweckt, nog wat appelmoes, tomatensaus al dan niet sterk ingekookt, zomerpeen geweckt, bramensap.

Allemaal erg lekker en erg gemakkelijk, maar ik koop ook wel eens groenten in de winkel, de groenten die we zelf niet hebben.

Afgelopen week at ik:
zondag: Gewokte spitskool, met gehakt en wat kaas. Dit had ik ook voor maandag gemaakt, maar helaas was vergeten dat die pan nog op het gasstel stond, toen kat van de buren gezellig langs kwam. Ik realiseerde het me maar al te goed, toen haar tong langs haar bek ging op het moment dat ze naar me toe kwam.
Maandag: Speltpannenkoeken met ijsbergsla en uitgebakken spekjes. Turkse soep erbij.
Voldoende speltpannenkoeken om mee voor de lunch mee te nemen naar de zaak.
Dinsdag at ik de andere halve krop sla met kruiden en slasaus voordat ik ging zwemmen.
's avonds laat at ik nog een boterham.
Woensdag Spruiten met champignons en roomkaas.
Donderdag Erwtensoep op een verjaardag.
Vrijdag Bonen met roomkaas en plakjes kaas en veel gemalen zwarte peper, en geraspte verse nootmuskaat.
Voor de lunch nam ik havervlokken met melk mee.
Zaterdag Bruine afbakstokbroodjes met boter, filet d'americain, roomkaas en ik nam er tomatensoep bij.

De hele week nam ik mandarijnen mee naar kantoor, die ik bij de groentenboer kocht en karnemelk neem ik nu ook mee naar de zaak. Die mandarijnen zijn niet voordelig, maar supergoed.
0.5 liter 75 cent in de kantine : 1 liter 0,79 biologische van Bas van der Heijden. 0.49 gewone karnemelk Aldi.

Aan boodschappen was 29,50 kwijt, inclusief brood en sappen, dus 4.21 per dag. Niet supervoordelig, maar wel lekker. Ik heb het vlees dat ik kocht weggegooid, want ik was vergeten het te verwerken en het bleef maar in de koelkast liggen in plaats van in de vriezer.

Ik heb nog een ananas over die ik deze week ga verwerken.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er allemaal goed uit. Het komt niet vaak voor, maar soms moet ik weleens iets weggooien, maar vlees? Dat niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat vind ik niet duur zeg. Je leeft behoorlijk zuinig.

    BeantwoordenVerwijderen