dinsdag, januari 10, 2012

Neus ophalen is beter voor de gezondheid

Mijn collega recht tegen over me haalt, zodra ze verkouden is met overtuiging haar neus op. Volgens haar schijnt dat gezonder te zijn dan je neus snuiten.

Pfoei. Het is dat ik het vandaag, precies zoals verwacht, het razend druk had, anders had ik aan mijn stutten getrokken en was ik elders gaan zitten. Wat is dat smerig.

Volgens mij maakt het niks uit, het is gewoon super irritant.

9 opmerkingen:

 1. Ik heb ook wel gehoord dat het beter is dan snuiten, maar ik snuit toch liever, hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is in ieder geval zuiniger, het scheelt zakdoeken ;-)
  Volgens mijn KNO arts die mij behandelt voor oren en neus is het inderdaad gezonder om je neus op te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veertig jaar geleden kwam ik met mijn peuter bij een specialist voor allergische ziekte,s. Daar haalde de peuter zijn neus op waarop ik hem zei dat dat niet mocht . Hij moest van mij netjes snuiten. Door de specialist werd mij gezegd; "Moeder verbiedt dit nooit meer want ophalen is gezonder dan snuiten, de bacterien worden door het maagzuur verbrand". Alleen zal ik niet in gezelschap ophalen want de meesten vinden dit niet netjes. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, ophalen is gezonder zei ik als chronisch patient. Maar dat doe ik niet in gezelschap en zeker niet luid. Net zoals ik niet luid in een zakdoek tetter trouwens.

  Als ik zo verkouden ben gebruik ik neusspray, zodat het vaak niet nodig is om te snuiten. En ik ga wat vaker naar de wc. Daar valt een extra geluidje niet zo op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is misschien gezonder, maar het is ook best smerig als een ander dat in je bijzijn doet...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kinderarts zei hetzelfde vroeger tegen mijn moeder, toen ik klein was. Vanaf toen moest ik mijn neus ophalen, alleen vergat ze erbij te zeggen dat dit niet in gezelschap hoorde. Met alle gevolgen van dien;-)

  Ik vind ophalen ook smerig en snuit liever.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja ophalen is inderdaad gezonder, maar in gezelschap zeker niet zo als het hoort. Het is gewoon mateloos irritant als iemand in je buurt constant zijn neus ophaalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij het snuiten van je neus kan je door de druk het vocht in je bijholten persen waardoor je daar dus ontstekingen kunt krijgen.

  Zelf vind ik snuiten prettiger en omgevingsvriendelijker ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ook wel eens gehoord dat ophalen beter is. Maar het klinkt inderdaad zeer onsmakelijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.