dinsdag, februari 14, 2012

2,5% Inflatie in 2011 in de supermarkt

We kochten 1,5% minder spullen waar we 2,5% meer voor betaalden.

Uiteindelijk wist de supermarkt dan toch een groei van 1% te behalen. Het zegt niets over de hogere kosten van de supermarkt zelf.

bron:De Pers

4 opmerkingen:

 1. Die kosten zullen ook wel gestegen zijn. Denk alleen maar aan transportkosten (vanwege de brandstofprijs). Maar ik vind het wel triest hoor, dat je steeds meer moet betalen voor steeds minder. Het lijkt wel of je met besparen steeds achter de feiten aanloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wanneer zijn mensen nu eens tevreden met winst zonder dat het meer moet zijn dan het jaar daarvoor?
  winst is toch winst?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En weet je wat ik dan ook zo erg vind, dat de overheid accijnzen heft op die produkten die schadelijk voor ons zijn, waarom word dat niet aan de consument teug gegeven in verlaging van de kosten voor groente en fruit zodat ook minima voor de goede produkten kunnen kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @LLmM, ja ik denk dat de supermarkten achter de inflatie aanhollen. Ze zijn er niet beter op geworden.
  @Kostwinnaar, dan zou er geen inflatie meer zijn, maar deflatie. O dat is misschien binnenkort aan de hand, omdat het nu officieel recessie is.
  Maar je hebt gelijk wanneer je stelt, dat wanneer je niet tevreden bent met wat je hebt, dat je moet blijven vechten voor je geld.
  @Bloggie bezuinigt, Ja laat de overheid veel belasting heffen op suiker en snoep en daarmee de Nederlandse boeren en tuinders subsidie geven.
  Weet je dat de landbouw in Nederland bijna de nek omgedraaid wordt door de import uit goedkope landen van de EU. Wat heerlijk als er alleen maar goede biologische spullen te koop zou zijn voor een goede prijs.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.