zaterdag, maart 31, 2012

Specialist in lakens wassen

Een van mijn specialismes is lakens wassen. Ja, dat kan ik wel zeggen. Deze week heb ik vier keer twee bedden vernieuwd met frisse lakens.

Gisteravond ontving ik een leuk echtpaar uit het oosten van NL en zij wist waar ik mijn lakens had gekocht en de wandlampjes.
Ze herkende het I ke a handelsmerk.
"Hoe komt het dat ze nog zo wit zijn" vroeg ze me.
"Tja, ik was met het best getestte wasmiddel" vertelde ik langs mijn neus weg. Ze reageerde meteen door te zeggen "Aldi?". "Nee", zei ik, "Lidl, maar volgens mij maakt het niks uit."

Ik heb maar niet gevraagd of ze ze thuis ook haar lakens strijkt. Vast niet.
Ik strijk mijn lakens en kussenslopen als ze al op bed liggen. Ik maak ze zo strak op of het een biljartlaken is.

Ondanks al mijn energieverbruik, broodjes afbakken, eieren in de eierkoker, ben ik volgens de test op milieucentraal een zuinige gebruiker. De CV staat hier 's avonds toch echt op 20 en soms 21 graden. Vanmorgen vroeg heb ik de CV nog eens, bij wijze van uitzondering op 20 gezet. De gasten waren vrienden van een familie die ik ook ken.

Niet alleen de benzine is voordeliger in de ons omringende en verder weg gelegen buitenlanden, ook het energieverbruik voor in huis is elders supergoedkoop. Spaarzaam zijn op energie? Ik herken aan mijn gasten waar ze vandaan komen.

3 opmerkingen:

  1. Ik heb mijn lakens een keer met het dekbedovertrek gewassen, niet handig, want nu zijn ze roze. Ik ben dus duidelijk GEEN specialist in lakens wassen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben er trots op dat mijn zoon de enige is die geen verwassen judo-pak heeft. Ik was het altijd apart met goedkoop witwasmiddel en wat vanish!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is zo waar, dat energie in het buitenland stukken goedkoper is. Ik zie het aan onze rekeningen van ons vakantiehuis.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.