zondag, maart 10, 2013

Wat aten we de vorige week?

In een ver verleden toen Blogspot nog geen mogelijkheid had voor het plaatsen van labels, schreef ik altijd op wat ik at en wat ik er aan uitgaf.
Ik was vooral bezig om financieel te overleven en ik volgde het dieet van Montignac. Ik gaf er weinig aan uit. Extra aflossen? Vergeet het maar. Sparen? Huh, waar heb je het over.

Ik ga weer weergeven wat ik eet en ook de prijzen van wat ik betaalde. Het houdt me vast weer beter aan mijn budget, alhoewel de kosten van de boodschappen minimaal zijn ten opzichte van de grote overige kosten, zoals vervoer, energie, onderhoud huis.

Mijn menu is geen o, wat lekker en wat inspirerend menu. Wat ik tegenwoordig eet, heeft meer te maken met het volledig onder controle brengen van de waarden van mijn lever.  Ik kook zonder pakjes en zakjes.

Totale gaf ik 36 euro uit, waaronder ook een zak potgrond en zaden en wc-papier Action

1 Spitskool met crème fraiche
2 Peen met crème fraiche
3 Peertjes uit de vriezer, met zilvervliesrijst.
4 Pastinaak met crème fraiche
5 Salade van Peen met Spitskool
6 Thuisafgehaald Saotosoep 5 euro
7 Rijst met groenten, sateh en pindasaus uit de toko
Tussendoor: Soep van peen met spitskool

Brood met kaas enz.
Vrijdag lunch in de kantine 5,45. Ja is duur.

Gedronken: Bietensap twee flessen van Zonnatura, AH 2,07 per fles.
Paar liter karnemelk van de boer a 0,60 per liter. Lekker! en gezond.
Kruidenthee, tegenwoordig van zakjes, maar wel heel veel.
Brood, dat bakken we zelf.
Veel fruit.
Vitamine C, Multivitaminen en vitamine D van F l inn dal en dat blijf ik ook in de zomer doen.
Geen vlees deze week.



Sinds november 2012 volg ik weer een dieet, namelijk het Dr. Moerman dieet. In november bleek dat de maximale Gamma GT leverwaarde drie keer zo hoog was als de maximale toegestane hoeveelheid. Een echo toonde aan dat er cystes in  lever en nieren zijn.
De huisarts vond het geen probleem, als ze groot zijn, dan zuigen we het water er uit!

In mei 2011 had de internist goed nieuws voor me schreef ik, er was niets aan de hand met mijn lever.....
In februari 2011 werd ik onderzocht in een door het bedrijf betaald gezondheids onderzoek. Hieruit bleek dat de Gamma GT van de lever tot 2 x de maximale waarde had.
Omdat mijn vader mede aan maag-, lever- en darmkanker was overleden voor zijn zeventigste jaar, kwam ik in aanmerking voor een extra uitgebreid onderzoek. Hiervoor had ik wel erg moeten aandringen bij mijn huisarts.

Ondertussen spitte ik op het internet naar het dieet van Dr. Moerman. Ik leefde goed, teelde extra veel kroten en peen en at volop deze groenten. De koffie werd uit mijn leven verbannen.
Toen ik bij de specialist kwam in mei, bleek dat de leverwaarde al weer erg gezakt was. Nu kun je wel zeggen tegen de huisarts, specialist dat ik dat dieet van Dr. Moerman regelmatig volgde, maar ja, mijn huisarts vroeg me: 'Wie is dat?'. Tja.
YouTube Moerman Wikipedia Moerman Moermanvereniging  dieet en dieet.

Omdat ik de specialist niet goed begreep, en de man zeer tevreden was, dacht ik dat ik weer normaal kon leven, lekker koffie drinken vooral en gewoon eten en drinken. Ik was het wel helemaal zat dat absurde eten.

Nou ja, ik zie weer zonder bril, websites Volzicht.nl en natuurlijkzien.nl, heb mijn burnout uit het verleden ook overwonnen, waarvan niemand ooit dacht dat het goed zou komen, ben ik er van overtuigd dat ik deze problemen ook wel overleef.


11 opmerkingen:

  1. Allereerst, wat goed dat je het dieet doet en volhoudt. Ten tweede: recentelijk was systeem bioloog en hoogleraar aan de uvA Hans Westerhoff op TV. Er is bekend gemaakt dat de routekaart van de menselijke stofwisseling geheel in kaart is gebracht. Deze routekaart geeft aan waar blokkades zich bevinden en ophopen. Soms is dat door 1 factor soms door meerdere factoren. Door het in kaart brengen hiervan kun je door een aangepast dieet ziekten verminderen en op den duur voorkomen. Wellicht dat dit interessant is voor je gezien de erfelijke factoren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je blijft wel onder controle bij de specialist, hoop ik???

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als je weinig of geen toevoegingen eet en veel vitaminenrijk volledig voedsel ben je al je lijf aan het helpen, Ook ik heb al diverse specialisten versteld doen staan, gelukkig. Garanties zijn er niet, maar logisch is het wel! Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Pecunia, ik volg het dieet grotendeels, immers ik heb geen kanker, alleen cystes in de lever en in de nieren.
    Twee jaar terug volgde ik ook grotendeels. In 1,5 maand tijd was het al terug van 100 naar 80. Zo snel ging dat.
    Geweldig die routekaart van het lichaam. Eindelijk.

    @Fabiooltje, mijn huisarts vind een specialist niet nodig. Eind 2013 weer een bloedonderzoek. Halverwege 2013 laat ik weer een onderzoek doen dat het bedrijf betaalt.

    @Vlasje en je brandnetelthee en mariadistel. Zelfs met een klein inkomen gezond eten. Zo is het toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. lieve consuminderen, ik wil je absoluut niet bang maken (angst en stress zijn immers carcinogeen)
    maar cystenieren, kunnen uiteindelijk tot nierfalen leiden! Informeer je goed en neem geen risico: een huisarts moet je doorverwijzen als daar gerede aanleiding toe is!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Anoniem, dank voor de tip, las zojuist op Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Polycysteuze_nieren

    Ik geloof niet dat de cyste echt groot is, wordt dat dan ook niet in het bloed gevonden?

    Halverwege 2013 laat ik me weer goed onderzoeken gratis door het bedrijf betaald, inclusief fietsproef. Eind 2013 bespreek ik het met de huisarts.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goed dat je dit dieet volgt. Ik ben ervan overtuigd dat je met goed eten veel ellende kunt voorkomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Spaarcentje, leuke foto. Jij bent ook een ziekte aan het overwinnen. Wat is er toch veel mogelijk hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik denk dat je een omslag moet maken qua denken met het eten. Wanneer je je realiseert, dat dit eten je goed doet, zal het minder moeite kosten om zo te eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat zit er veel creme fraiche in de recepten! Zelf denk ik altijd dat ik dat moet mijden omdat het vet is?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. @LegeZakkenVrouw, volgens mij heb ik geschreven dat ik dat al deed.
    Ik heb geen kanker of zo.

    @Vlijtig Liesje, ja dat weet ik, maar ik vind het lekkerder dan de magere kwark met nog wat.

    Doordat ik nu al weer veel meer jeukjes en kriebeltjes op mijn rug heb, merk ik dat de lever al weer wat actiever wordt. Die lever was kennelijk helemaal dood geslagen.
    Jaren terug schreef ik hier al over. Ik liet toen ook een huisstofmijt reiniger voor mijn bed langs komen. Vroeg bij de huisarts of ik allergisch was voor huisstofmijt.

    Het kriebelen irriteerde me toen mateloos, maar nu ben ik er blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen