woensdag, april 03, 2013

Financieel onafhankelijk op 17 jarige leeftijd

Nick D'aloisio uit Londen maakte op 15 jarige leeftijd een App Summly,  die hij onlangs op 17 jarige leeftijd voor 30 miljoen dollar verkocht aan Yahoo. De App Summly vat nieuwsberichten samen tot een alinea en past op een Iphone.
Een Google reader, zeg maar, maar dan in een app. Je kunt je voor allerlei nieuwsberichten abonneren op Summly.

Voor de ontwikkeling van Summly waren neerdere investeerders die samen 1,3 mln  staken in de ontwikkeling en in de verdere ontwikkeling.  Dit waren Horizon Ventures, Ashton Kutcher, Yoko Ono en Zynga-topman Mark Pincus. Ik neem aan dat zij ook een bedrag krijgen van de winst bij verkoop.

Nick koopt nieuwe gymschoenen en een nieuwe computer, de rest gaat op de bank. Yahoo geeft Summly een nieuwe naam en ontwikkelt het verder.
Diverse bronnen, waaronder RTL.

Dat is toch wat, dat je op deze leeftijd een gat in de markt bij toeval hebt ontdekt, omdat hij het zat was om zo vaak te klikken via de zoekmachine Google, voordat hij de artikelen vond die hij nodig had voor zijn studie.
Ik hoop dat hij niet stopt met het ontwikkelen van zichzelf nu hij voor Yahoo werkt. Zo gaat het vaak, wanneer je een beroep uitoefent.  De tijd gaat ontbreken, of je krijgt geen stimulans, want je leidinggevende heeft problemen met een slimme werknemer.

2 opmerkingen:

  1. In principe verkocht hij de app en de rechten daarvan. Hij is nergens verder toe verplicht, tenzij overeengekomen.
    Maar met 17 zo'n bedrag op je rekening hebben, is alles behalve verkeerd. Zeker als de meest wilde dingen die hij doet, een paar schoenen en een nieuwe computer zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geld is het slijk der aarde maar het is wel makkelijk als er iets van aan je schoenen blijft plakken.

    Recent heb ik van hele rijke jonge mensen meegekregen dat ze weliswaar hele mooie huizen bezitten en zelfs meer dan 1 op de mooie plekjes in de wereld maar wel is waar dat ze veel persoonlijke problemen hebben en het vaak in hun familie stuk zit mede door overmatig drankgebruik etc. Kortom, die rijkdom is niet altijd echte rijkdom en ik durf te wedden dat menigeen van hen inziet dat hij of zij liever met iets minder toe zou kunnen als het op persoonlijk vlak maar beter zou gaan. Geld alleen maakt echt niet gelukkig.....

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.