woensdag, april 10, 2013

Help: dat onderhoud gaat ten koste van spaarsaldo

De beslissing is gemaakt. De vloer wordt dan toch PVC TFD 925A. Ik heb nog een poging gedaan voor een wat mindere kwaliteit, maar een mindere kwaliteit betekent minder lange levensduur.
50m2 * € 34,25 + trapneuzen + lijm + inloopmat van een meter lang.

Het is heel wat voordeliger om alleen plannen te maken, en de beslissing voor je uit te schuiven. Misschien had iemand het programma: 'Help, de vrouw is geen klusser' kunnen uitnodigen. Dat was veel voordeliger geweest. :-)) Wat een super stel was dat in een appartement in het laatste programma.

Mijn motto is, met kleine stapjes kom je ook een eind.

De tafels en de stoelen zijn afgelopen week geverfd in dezelfde kleur als de kasten. Dat maakt het al zo een stuk gezelliger.
De binnenkant van de voordeur was donkerblauw en is nu in dezelfde kleur (9235) wit als de rest van de kozijnen en andere gangdeuren.
Wat is de gang daar al van opgeknapt. Het schilderen heeft dezelfde gepensioneerde schilder gedaan die vorig jaar geheel gratis mijn huis aan de buitenkant van Sikkens verf voorzag. Ik mocht hem nu een onkostenvergoeding geven en ik kocht zelf de verf.

Mijn plan is dat ik de muren ga schilderen, dat doe ik in mijn vakantie. Door het minimaliseren van mijn spullen is het gemakkelijker om alles er uit te halen. Het is nog steeds een klus, maar wel eenvoudiger.

Ik heb me voorgenomen om zelf het Novilon plus van de trap te verwijderen.... Maar als ik dat doe, dan duurt dat dagen en dan staat de B&B ook stil. Het is de vraag wat voordeliger is.
Het is een flut excuus, omdat de B&B wel vaker stil staat. Gelukkig wel, anders heb ik het veel te druk. De onderhoudsman wil het voor mij voor 100 euro doen inclusief 6% BTW.  Maar ja, ik heb me voorgenomen om zelf vaker te klussen. Het is nog even een dilemma.

8 opmerkingen:

 1. Laten doen voor dat geld. Met een beetje pech scheurt de Novilon of willen de lijmresten er slecht af. Vind het een mooi prijsje en het scheelt je energie, tijd en waarschijnlijk ook ergernis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent lekker bezig, in ieder geval met plannen :) En voor dat verwijderen, misschien kun je kijken hoeveel tijd het je zelf zou kosten en dan berekenen of het handig is die man het te laten doen, of het zelf te doen. Soms is het zo gedaan, dan trek je het er zo af, maar het kan ook zijn dat het echt een enorme klus is en dan zou je misschien beter het kunnen laten doen, zodat jij je eventueel weer op andere dingen kunt concentreren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Loesje, dank je.
  @LLmM, helaas weet je dat niet vooraf.
  Voorheen had ik ook Novilon, en dat heeft één van mijn ex vriendjes voor me gedaan. Het was een platonische vriendschap, maar toch aardig.
  Hij deed er een dag over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 1 dag werken door een 'specialist' kost jezelf meestal meer dan 1 dag dus wil je 100 Euro verdienen in 2 dagen? Echter, kijk ook even uit hoe de 'specialist' met de spullen omgaat. Als het verwijderen grote schade veroorzaakt (kan jezelf ook overkomen) ben je verder van huis wat de kosten betreft om het te herstellen. Zo'n aktie is een stressvolle tijd ook vanwege je BB activiteiten die je op gang wilt houden en wellicht wil je helder kunnen blijven denken en vooral dat laatste wordt lastiger als je met zulke arbeidsintensieve werkzaamheden (druk) bezig bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Novilon, dat wat, ouder is kan asbest houdend zijn
  Ben je er voorzichtig mee, het kan longkanker veroorzaken
  Gr jacky

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Anoniem, de man van een onderhoudsbedrijf heeft in het verleden veel voor mij gedaan. Zijn vrouw heeft me ten tijde van mijn voetoperatie als thuiszorg geholpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Jacky, nee hoor, zo oud is het ook weer niet.

  @Anoniem, de specialist werkt efficienter dan een simpele af en toe,doe het zelver.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou zeggen: laten doen!
  Het is een enorme K-klus om dat bekleding van een trap af te krijgen. Dat is die 100 euro meer dan waard!

  En vinden dat je meer moet klussen... weet je: soms zijn dingen een leuk idee, maar niet meer dan dat.

  Daarnaast: je ging toch binnen al schilderen? Geef je 100 euro om die trap te laten doen en schilder je zelf even de woonkamer. Dan ga je dubbel zo hard!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.