dinsdag, april 09, 2013

Moedige onvrije vrouwen

Een 19-jarige Tunesische vrouw die tijdens een protest haar borsten toonde en islamitische hardliners uitdaagde vreest voor haar leven. De vrouw, die alleen bekend staat als Amina, wil uitwijken naar het buitenland.
De Oekraïense feministische beweging Femen organiseerde afgelopen donderdag een internationale Topless Jihad-dag als steunbetuiging aan islamitische vrouwen. Amina deed mee aan het protest. Na afloop werd Amina met de dood bedreigd, waarna ze onderdook.
In een zaterdag uitgezonden interview op de Franse televisiezender Canal Plus zei Amina dat ze 'Tunesië moest verlaten'. Ze zei voor haar leven te vrezen, maar de rest van haar leven voor feministische principes te zullen blijven strijden.

Ik denk terug aan de Dolle Mina's en de BewustOngehuwde Moeders.  Ook zij braken een lans voor de vrijheid van vrouwen. Echte emancipatie komt van binnenuit. 
Turn die maatschappij om! 

Bron:fok.nl

1 opmerking:

  1. jazeker moedig. Terwijl ze van te voren kon weten waar haar tegenstanders toe in staat waren. Dat is wel anders dan bij de Dolle Minas, die werden hoogstens uitgescholden en bespuwd.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.