zondag, april 14, 2013

Onverkocht huis verhuren

Kun je je huis niet verkopen, dan is het mogelijk het huis tijdelijk te verhuren. Dat deden alle mensen in de aflevering van Zembla 'Wietkweker in je huis'. De mensen verhuurden via een makelaar en tekenden contracten, waaruit bleek dat het een de gevonden huurder betrouwbaar was. Dat was door de makelaar gecheckt.

Dat bleek in de praktijk stevig tegen te vallen. Gekopieerde identiteitsbewijzen, valse werkgeversverklaringen, een oplichter die al eerder in het Tros programma 'Opgelicht' was voorgekomen. Geen enkele aspirant huurder bleek dus opgezocht te zijn via Google of Vinden.nl
Dan heb je opeens een wietplantage in je huis.

Behalve een onverkocht huis heeft de eigenaar ook nog eens een vernield huis, immers de wietplantages worden heel slordig ontmanteld. De hoofdwaterkraan werd niet afgesloten en het huis stroomt vol met water en dat is nog maar een punt van ellende.
Een eigenaar zat met een onderhouds schade van 100.000 euro.

Get Microsoft Silverlight

Slechts een vrouw had haar onverkochte huis verhuurd aan vrienden die moesten wachten tot hun nieuwe huis werd opgeleverd.  Hun vorige huis was al verkocht en daar woonden nieuwe mensen in.
Zij was tevreden over de situatie.


1 opmerking:

  1. Vragen mensen ons ook vaak. Waarom verhuur je het niet? Nou, hierom. Plus dat een huurder ook zo kan vertrekken. Je huis kan verruineren. En echt niet moeite gaan doen om het huis voor een koper in orde te maken. En nog 10 andere redenen.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.