vrijdag, april 26, 2013

Teken de petitie, tegen de EU zaad kweken wet

Petitie om later niet geld te  moeten betalen,omdat je zelf zaad hebt gekweeekt, of nog erger, dat bepaalde groenten niet meer geteeld mogen worden omdat ze niet door een high tech genbedrijf geleverd zijn. Het moet niet gekker worden.

Dus u leeft met het idee dat een kropje sla uit eigen tuin gezond is? Fout! Niets zo gevaarlijk als het verbouwen van uw eigen groenten en fruit natuurlijk. Maar niet getreurd, gelukkig is daar Monsanto die u als onwetende burger beschermt tegen die kwalijke gewassen met een mooie collectie genetisch gemanipuleerde zaden. Maar Global, hoor ik u denken, zaden vooraf zo bewerken dat er geen beestje meer in de buurt durft te komen, dat kan toch nooit gezond zijn voor de mens? Zou je denken inderdaad maar daar zit u er dus mooi naast. En klagen heeft sowieso geen zin aangezien president Barack Obama onlangs een wet getekend heeft die erop neerkomt dat biotechbedrijven in de toekomst juridisch niet meer vervolgd kunnen worden. Dat geldt overigens niet voor u, de hobby- of stadstuinder. Geniet nog maar even van uw biologisch gekweekte groente. Nog een jaartje of wat en de zaadpolitie gaat deur aan deur om tuintjes en balkonnetjes te ontruimen die gebruik maken van authentiek zelfgekweekt zaaigoed. U gelooft mij niet? De lobby is sterk in dezen.   
Dit bericht komt van Retecool.com

4 opmerkingen:

 1. Ik heb hem meteen ondertekend.
  Die wet van Obama is stiekem goedgekeurd. Er was een clausule aan een wetsvoorstel toegevoegd waar de stemmers niet van afwisten.
  Moet niet gekker worden....

  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat je hier ook aandacht aan besteedt! Ondertekend. Natuurlijk. Is wel het allerminste dat je kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. onmiddellijk ondertekend, wil wel lekker mijn eigen groentes blijven kweken ook al is dat op zeer kleine schaal. elke verse onbespoten groente is er een.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had het bij Valhalla gelezen van de week... Belachelijk!
  Natuurlijk getekend!

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/04/27/extra-aflossing-hypotheek

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.